Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: inkivääri

Raikas inkiväärijuoma

Kesä ja helle on yllättänyt jo ennen kuin kesä on kalenterin mukaan päässyt alkamaan. Raikasta ja hyvää juomaa kaivataan virkistykseksi ja viilentämään oloa.

Ainekset

Chili-inkiväärijuoma

1 sitruuna
Pala inkivääriä
1–2 chiliä
2 l vettä
2 rlk hunajaa
Yrttejä – esim minttua tai vastaavaa

Koristeeksi tai juomaan sekaan kauden yrttejä. Minttu sopii hienosti. Sitä minulla ei ollut, mutta timjamin oksa pääsi koristamaan juomaa

Kattilaan

Paloittele ainekset kattilaan. Lisää vesi ja keitä seosta vartin verran. Siivilöi keitos ja lisää hunajaa maun mukaan. Jäähdytä ja tarjoa sellaisenaan tai jäiden kera.

Juoma

Lisää vaihtoehtoja löytyy vaikka täältä: Lisää variaatioita

Kana vindaloo

Taas tuli tehtyä vahingossa hyvää ruokaa. Pitää laittaa ohjetta talteen. Intialainen keittiö on vielä isolta osalta valloittamatta, mutta tästä on hyvä aloittaa.

Tarvikkeet:
pieni paketti marinoimattomia kanasuikaleita
kuivattu chili
4 mausteneilikkaa morttelissa jauhettuna
8 kokonaisia mustapippuria morttelissa jauhettuna
1 tl kanelia
pala inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 rlk etikkaa
1 sipuli pilkottuna
4 perunaa lohkoina
1/2 prk Mutti tomaattimurskaa
1 tl vihreää curry tahnaa
2 rkl Worchester-kastiketta
Viola sulatejuustoa puoli purkkia (Viron tuliainen 🙂 )
suolaa
paistamiseen öljyä

Jauha morttelissa mausteet eli mustapippuri ja neilikka. Lisää chili, valkosipuli, curry-tahna, Worchester, raastettu inkivääri, pilkottu valkosipuli, kaneli ja kaada pieni tilkka etikkaa ja sekoita morttelissa.

Kuullota pilkottu sipuli wokkipannulla ja lisää morttelissa sekoitettu masalaseos mukaan, paista n. 5 minuuttia.
Lisää pilkotut kananpalat ja paista ne.
Lisää pannulle pilkotut perunalohkot.
Lisää tomaattimurska ja Viola.
Anna hautua kannen alla n.20 minuuttia.

Tarjoile riisin kanssa.

Wokissa

Wokissa oli hyvä tehdä niin sai sekoittaa huolettomammin.

Vaihekuvia en ottanut, koska ei käynyt mielessä, että teen mitä parhainta apetta.

Annos

Huomiona sellainen, että morttelissa pienityt mausteet ovat hieman voimakkaampia kuin sirottimesta sirotellut ja valmiiksi jauhetut. Minulle maustemaailma oli juuri sopivaa, mutta miehelle turhan jyrkkää. Onneksi oli riisiä kaveriksi.

Possua thaityyliin

Aasialainen keittiö on suuri rakkauteni. Kovasti koetan saada aikaiseksi makukokonaisuuksia joita vaikkapa Thaimaassa olen saanut nauttia. Joskus onnistuu paremmin joskus hieman hakien 😀

Tänään raaka-aineina possua, sipulia, valkosipulia, kevätsipulia, raastettua inkivääriä ja porkkanaa, paprikaa pieninä palasina, limen mehu ja sitruunaruohon palasia sekä tuoretta korianteria.

Raaka-aineet

Lisäksi käytin punaista curry-tahnaa ja inkivääritahnaa sekä kalakastiketta. Itse kastike syntyi kookoskermasta ja vedestä.

Wokkiin kaikki ainekset vuorollaan öljytilkassa. Aloitin possulla ja sipuleilla.

Valmis kastike

Lime hieman puski läpi, joten seuraavaan kertaan sitten puolikkaan mehu on riittävä. Lisukkeena basmatiriisiä, vaikka olisi tuo mennyt ihan sinälläänkin.

Päivän thai

Iski chiliruuan mieliteko. Se iski kyllä jo aikaisemmin viikolla ja sunnuntaina tuli aika toteuttaa asia.
Kaikkea thaimaalaisen keittiön aineksia ei nyt sitten sattunut kuitenkaan olemaan. Meni hieman säveltelyksi ja kokonaisuus on varmaan aika kaukana alkuperäisestä. Hyvää kuitenkin tuli ja sitä riitti vielä pariin eväspakettiin työlounaiksi.

Itse kasvatettuja, melko tiukkoja, chilejä on vielä muutama pakastimessa. Laitoin vain yhden, mutta se riitti mainiosti. Hiki tuli ja suu napsasi toivotun mukaisesti.

Kovin tarkasti en kokkailujani muistiin laittanut, joten kuvasarja ja pienet muistikuvat jääkööt vain talteen.

Perulainen Ceviche

Katsoin ohjelmaa Villen keittiö 30 minuutissa
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/27/ikivanhat-ruokaperinteet-yhdistyvat-perulaisessa-keittiossa
Perun jaksossa oli mukana kansallisruokana chevicheä. Sitähän piti kokeilla ja hyvää tuli.
Ohje tänne talteen. Jätin pois alkuperäisen ohjeen maissit ja bataatit.

Ceviche:

1 ½ kiloa siikafilettä
½ kg sitruunoita
½ kg limeä
1 kokonainen valkosipuli, hienonnettuna
1 punasipuli
inkivääriä
suolaa & mustapippuria
2 ruukkua tuoretta korianteria
aji- tai habanerochiliä

Fileoi kala ja leikkaa se kuutioiksi.

Siikapalat

Siikapalat

Purista limeistä ja sitruunoista mehu ja yhdistä ne kulhossa, johon lisätään hienonnettu chili, korianteri ja punasipuli.

Mausteet

Mausteet

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoitetaan ainekset

Sekoitetaan ainekset

Kaada kastike kalan päälle ja sekoita. Anna marinoitua vartin verran kylmässä.

Lopputuloksena aivan mahtavan aromikasta kalaa 🙂

Valmista tuli

Valmista tuli

Ribsit

Kesän toivelistalla on ollut ribsit. Viimein kaupasta löytyi sopivat palat joita sitten työstämään.
Perusoppeja hain monilta sivuilta, mutta erityisesti tutkin Poppamiehen ajatuksia aiheesta. Usein sovellan saamiani ohjeita. Joskus pakosta ja toisinaan huomaamatta. Kokemus oli kuitenkin sen verran maukasta että parempi kirjata ylös.

Ja miten minä ne sitten tein.

Komeat spare ribsit pöydälle. Isot luiset rivit olivat mukavan lihaisia.

Lihaisat palat

Lihaisat palat

Ensiksi poistin kalvot. No jaa. Toisesta lähti helposti ja toisesta ei sitten millään. Pitänee harjoitella vielä.

Kalvojen poistaminen

Kalvojen poistaminen

Rivit leikkasin puoliksi ja saamani neljä melko isoa palasta ladoin kattilaan.

Kattilassa

Kattilassa

Kattilaan vettä niin paljon että ribsit peittyvät. Lisäsin reilusti puhdistamatonta merisuolaa. Ainakin 3 ruokalusikallista. Kattila meni jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Rub mausteseos

Rub mausteseos

Seuraavana aamuna valmistin oman RUB-seokseni kaikesta siitä mitä kotoa löysin. Useita ohjeita läpikäytyäni tulin vakuuttuneeksi että jotakin makeaa tulee seoksessa olla, jotta se tarttuu pintaan ja kiinnittää mausteet lihaan hyvin.

Minun RUB

Ruokosokeri vajaa dl
Suola 2 tl
Paprikarouhetta 6 rlk
Mustapippurirouhe 2 tl
Sipulirouhe 3 rlk
Korianteri, jauhettu 2 rlk
Inkivääri, jauhettu 2 rlk
Muskotti, jauhettu 1 tl
Kurkuma, jauhettu 2tl
Vampyyrisuola 1 tl
Lipstikka, kuivattu 2rlk
Kaneli, jauhettu 2 tl

Ainekset sekaisin ja valmis tuli.

Pintamauste

Pintamauste

Suolavedestä nostetut ribsit saivat hieman kuivahtaa ja sen jälkeen taputtelin mausteseosta palasiin. Hieman enemmän olisi saanut sitä olla, mutta kun lisäsin paprikarouheen määrää sain sopivasti jatkettua seosta. Ohjeessa on tuplattuna ko määrä.

Uunipellille

Uunipellille

Olin suunnitellut valmistavani ribsit suosiolla uunissa. Vuorasin syvän uunipellin leivinpaperilla ja asetin palaset pellille luupuoli ylöspäin. Uuniin n. 125 astetta lämpöä. Ribsit saivat olla kaikkiaan 3,5 tuntia hiljaksiin kypsymässä.

Sillä välin valmistelin muuta.

Lanttua

Lanttua

Pilkoin kokonaisen lantun palasiksi. Hieman suuremmiksi kuin ”ranskalaiset”. Jätin ne odottamaan uunipannulle lisäämistä.

Otin esille omaa BBQ-kastiketta varten sopivia aineksia.

Kaapin aarteita

Kaapin aarteita

Useita ohjeita luin ja mihinkään niistä ei kaikkia aineksia löytynyt, joten säveltäminen jatkuu.

Sipulit kuullottumassa

Sipulit kuullottumassa

Alkuun pilkoin sipulit ja kuullotin ne voissa. Voita oli reilusti käytössä. Seuraavaksi lisäsin tomaatti-chilimurskan ja oman maun mukaan kaikkea muuta. Ruokosokeria (kyllä edelleen, nyt se palvelee karamellisoitumista viimeisessä vaiheessa) vajaa desi. Muita nesteitä n. 1-2 rlk kutakin. Lisäksi mustapippuria ja paprikarouhetta.

BBQ poreilee

BBQ poreilee

Kattila liedelle ja soosi sai kiehua poreillen tunnin verran. Välillä hämmentelin ja maistelin makukirjoa. Hyvältä vaikutti heti kättelyssä. Valmista kastiketta tuli n. 3,5 dl.

Oli aika katsoa mitä uunissa tapahtuu.

Lantut

Lantut

Samalla kun käänsin ribsit laitoin leikkelemäni lantut ribsien alle hautumaan. Jatkoin paistamista miedolla lämmöllä vielä niin pitkään että 3,5 h täyttyi varmasti. Taisi mennä lähemmäs 4h ennenkuin siirryin seuraavaan vaiheeseen.
Tässä vaiheessa tarkistin kypsyyttä maistamalla. Hyvä suutuntuma ja mukavasti myös irtosi luusta.

Aika ottaa esille nyt jo hieman jäähtynyt BBQ-kastike.

Soosit päälle

Soosit päälle

Jokaisen palasen päälle hyvä kerros tekemääni kastiketta. Vaihdoin uuniin grillivastuksen päälle ja asteita reilusti enemmän eli n. 250. Pellin asetin ylimmälle tasolle. Jatkoin paistamista noin 20 min. Puolessa välissä käänsin peltiä (en omaa kiertoilmauunia) ja tarkkailin samalla että pinta ei pääse palamaan. Kun BBQ-kastike on karamellisoitunut pintaan niin alkaa olla valmista.

Uunista pois

Uunista pois

Ehkä hieman pidempään olisi vielä voinut olla. Huoneissa alkoi olla sen verran tuoksua että olihan sitä jo päästävä maistamaan 🙂

Hyvä koostumus

Hyvä koostumus

Ribseistä tuli moninverroin parempia, mitä ajattelin osaavani. Iso kiitos Poppamiehelle sekä kaikille niille kymmenille ohjeille joita selasin ennakkoon. Tällä omalla versiollani voin tehdä toistekin.

Aivan mainiota ruokaa, jota suosittelen syömään ulkona vaikka valmistaiskin sen uunissa.

Inkivääritee

Kesäinen kurkkukipu iski yllättäen. Rohtokauppaan ei päässyt joten piti etsiä kotikonsteista jotakin tilannetta helpottavaa. Vanha isoäidinaikuinen rohto on inkivääritee.

Ainekset

Ainekset

Ainekset – ainakin melkein – löytyivät kaapista. Tuoretta inkivääriä, hunajaa ja limen mehua. Tuore sitruuna tai lime olisi monin verroin parempi aines, mutta menee näinkin.

Inkivääriä siivutin kattilaan ja laitoin vettä päälle. Kiehautin ja annoin poreilla pari minuuttia. Lisäksi voi laittaa vielä valkosipulia, joka on vanha tulehtusta ehkäisevä hoitoaines. Tai chiliä, joka tuo potkua ja hillitsee yskän ärsytystä.

Kattila

Kattila

Liemen hieman jäähdyttyä kaadoin nesteen kuppiin ja lisäsin lusikallisen hunajaa ja limeä.

Inkivääritee

Inkivääritee

Tautia liemi ei varmaan paranna mutta lievittää kurkussa lymyävää kipua. Inkivääritee on lisäksi hyvän makuista, mikäli inkivääristä ylipäätään pitää.

Jos kaapista löytyy kookosöljyä, niin hieman sitä lisukkeena tukisi myös mahdollisten pöpöjen nujertamista.

Chilimarinoitu broileri

Päivän raaka-aineena oli broilerin fileet.
Fileet laitoin muutamaksi tunniksi marinadiin:

½ dl öljyä
limetin mehua
1 dl chilikastiketta
1 dl soijakastiketta
5 murskattua/pienittyä valkosipulinkynttä
2 cm raastetua inkivääriä
1 hienonnettu chili (itse kasvatettu 🙂 )

Marinadin mausteet

Marinadin mausteet

Kaikki ainekset sekaisin ja fileet marinadiin.

Marinadissa

Marinadissa

Broiskujen marinoituessa silppusin pieneksi perunaa, lanttua, porkkanaa, valkosipulia ja sipulia.

Juurekset

Juurekset

Pintakuivatut juurekset ja sipulit wokkasin ja broiskun paistoin pannulla.

Kastike syntyi vedestä, kermasta ja kanttarellituorejuustosta.

Valmis annos

Valmis annos

Ja ei kun syömään.

Sushiburritoja

Pitihän niitä kokeilla kun niin kovasti valmistaudutaan Helsingissä maaliskuussa avattavaan Soma-ravintolaan, jonka tuotteena ovat juuri mainiot sushiburritot.

Pari mukavaa soosia tein. Kannattaa tehdä ajoissa, sillä maku vain parani vanhetessaan.
Valmistusohje molemmissa sama: kaikki ainekset sekaisin.

Avocadoa

Avocadoa

Avocadomajoneesi:
1/2 avokado
5 rkl majoneesia
1 rkl wasabia
2 tl sitruunamehua
hyppysellinen suolaa

Tahna

Tahna

ja Inkivääri-seesamikastike

Ainekset

Ainekset

1 rkl seesamiöljyä
1/2 dl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl wasabia
(hyppysellinen sokeria)

Kastike

Kastike

Kastikkeiden ja tahnojen lisäksi tarvitaan riisiä. Tällä kertaa ostin sushi-riisiä, mutta tavallinen puuroriisi käy yhtä hyvin.

Riisi

Riisi

Riisin keitin pakkauksen ohjeen mukaan ja lisäsin jäähtyneeseen riisiin veitsellä ”leikaten” Riisiviini, suola, sokeri-liemen.

Riisiä kupissa

Riisiä kupissa

Valmistin täytteitä. Etupäässä kalaa savustettuna (kirjolohta) ja graavattuna (lohta). Runsaasti vihanneksia: paprikaa, retikkaa, kurkkua, suolakurkkua, salaatteja, säilöttyä inkivääriä yms. soveltuvaa ja mitä kaapista löytyy. Valmiit majoneesipohjaiset kaupan salaatit sopivat hyvin mukaan.
Kalan vaihtoehtona paistoin teriyaki-kastikkeessa marinoituja broilerin suikaleita.

Aineksia

Aineksia

Sushiburrito tehdään kuin sushi – paljon isommasti vain.

Täytettä

Täytettä

Norilevylle ensin täytteeksi riisipohja ja päälle mitä itse haluaa.

Norilevy

Norilevy

Täytettä on niin paljon että tarvitaan vielä toinen nori-levy jolla saadaan rullattua burrito pötkyläksi.

Rullausta

Rullausta

Rullaukseen on mainiona apuna sushi-rullien tekemisestä tuttu matto.

Valmis!

Valmis!

Ja valmista tuli! Näitä ei kyllä montaa jaksa syödä. Röyh!

Käsityötä ruokapöydässä

Käsityötä ruokapöydässä

Toisenlaiset jauhelihapihvit

Oho! Onpas kulunut aikaa sitten edellisen kokeilun tallentamisesta.

Syksy on palannut ja kokeilukeittiö taas täydessä toiminnassa.

Tänään oli vuorossa jauheliha. Toivelistalla oli jauhelihapyöryköitä ja -pihvejä.

Perustaikinaan tuli tänään:

2 dl hapankaalia
1,5 kpl sipulia
3 kpl valkosipunlinkynsi
1 kpl varsisellerin varsi
1 kpl porkkana
1/2 paprika
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
kermaa
2 kananmunaa
paistamiseen voita

Raaka-aineet

Raaka-aineet

Kaikki pieneksi silpuksi. Sekaan kerma/vesiseosta jossa oli lisänä vehnänlesettä, paprikarouhetta ja suolaa sekä pippuria. Lisäksi 2 kananmunaa. Seos sekaisin ja yhdistetään jauhelihan ja lisukkeiden kanssa hyväksi taikinaksi.

Lihapullat laitoin uuniin pellille kypsymään. Pihvit paistoin pannulla voissa.

Paistinpannu

Paistinpannu

Molemmista tuli mehukkaita ja aromikkaita tuotoksia. Teen varmasti toisenkin kerran.

Paistetut pihvit

Paistetut pihvit

Karitsa

Kokeilevan keittiön raaka-aineena on tänään karitsa. Kaupasta tarttui mukaan Uusi-Seelantilaista karitsan paahtopaistia. Pakastettu tuote suli hitaasti yön yli.
Marinadiin laitoin öljyä, korienteria, valkosipulia ja hieman turetta chiliä. Marinadissa lammas uiskenteli muutaman tunnin.

Karitsa marinoituu

Karitsa marinoituu

Jos tämä on kokonainen karitsan paahtopaisti, niin melko pieni se on. Pieni eettisyyden mato nosti päätään, joten katsotaan löytyykö karitsaa myöhemmin ruokapöydästä.

Kämmeneen menevä

Kämmeneen menevä

Lisäkkeeksi valmistin voissa haudutettua lanttua. Ainekset lanttua ohuina siivuina sekä suolaa ja voita sekä pikkuisen siirappia. Siirapin voi jättää poiskin jos ei makeudesta niin välitä.
Lanttusiivut vuokaan ja muuta vermeet päälle. Voita laitoin päällimmäiseksi muutaman reilun siivun. Lanttuhaude uuniin noin tunniksi. Alkuun 200 astetta. Lattujen saatua hieman väriä pintaan laitoin vuokaan kanne päälle ja laskin lämpötilaa karitsalle sopivaksi.

Lanttua

Lanttua

Paahdoin karitsan palaset kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista. Pienet paistit kypsyvät nopeasti 170 asteisessa uunissa. Otin ne pois uunista kun mittari näytti 60astetta sisälämpötilaksi. Peittelin paistit vielä foliolla muun aterian valmistumista odotellessa.

Paahdettu karitsa

Paahdettu karitsa

Annokseen valmistin salaatin retikasta, aurinkokuivatusta tomaatista, oliiveista, minitomaatista ja vihreästä salaatista.
Siivutetun paistin päälle laitoin vielä marinadipohjaista tahnaa (Jäi yli. Älä käytä marinadina käytettyä öljyä muuta kuin paistamiseen!) jota olin rikastuttanut vielä inkiväärillä.

Valmis annos

Valmis annos

Glaseerattua siikaa ja duchessejuureksia

Glaseeraus tarkoittaa raaka-aineen pinnan viimeistelyä. Pinta sivellään maustekastikkeella, jonka on tarkoitus paahtua (uunissa) pintaan kiinni antamaan makua ja ulkonäköä.

Alkuun kala fileiksi ja sopiviksi annospaloiksi.
Minä kun fileeraan, niin ylijäämätavarasta saa oikein sopivan kalakeiton kahdelle hengelle :happy:

Kalan filerointia

Kalan filerointia

Fileiden valmistuttua tein korianteri-inkivääriöljyn glaseerausta varten.

Ainekset

Kuorittu inkivääri pieniksi paloiksi, valkosipulin kynsi (tai kaksi) ja chilipalko samoin (siemenet poistettuna ettei tule liian tiukkaa muulle väelle), tuppo persiljaa ja korianteria. Päälle reilu dl oliiviöljyä.
Kaikki ainekset sauvasekoittimella tms. pieneksi. Maustamiseen voi käyttää lisäksi suolaa ja pippuria

Sekoitettu soosi

Annetaan maustua sillä välin kun valmistellaan kalalle lisuke.

Duchessejuurekset olivat kokeilevan keittiön listalla siian lisäkkeeksi.
Kuorin perunaa, porkkanaa ja sipulia lisäkkeen pohjaksi. Porkkanat pilkoin pieniksi jotta keittoaika olisi suurinpiirtein perunan kanssa yhteneväinen.
Keitin kaikki kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja soseutin normaaliin tapaan.

Sosetarpeet

Hieman jäähtyneeseen soseeseen lisäsin kaksi kananmunan keltuaista, 2 tl vehnäjauhoja ja ripauksen muskottipähkinää.
Tarkoitus oli saada massasta uunipellille pursotettavaa jähmeää tahnaa, mutta siitä tuli auttamattomasti liian löysää.
Siispä laitoin soseen pieniin annosvuokiin ja uuniin saamaan hieman pintaan väriä.

Pikkuvuoka

Vuokien mentyä uuniin jatkoin kalapalasten kanssa.

Paistoin kalat kuumalla pannulla voissa max. 1 min molemmin puolin. Ohuille ja pienille kalapaloille riittää 10-20 sekuntia paistamiseen. Kala kuivuu helposti joten sitä ei kannata ylikypsentää.

Pintaa pannulta

Paistamisen jälkeen asettelin siikapalat uunivuokaan ja levitin päälle kevyesti aikaisemmin valmistettua yrtti-inkivääriöljyä. Koko komeus uuniin hetkeksi n. 175 astetta/ n. 5 min siellä olevien vuokien kaveriksi.

Glaseeraus

Valmis ruoka oli gourmet-tasoinen sunnuntain ilo :happy:

Valmis ruoka

Inkivääriolutta ja vapputarjoilua

Vapputarjoilut olivat perinteistä mallia.
Munkkia, tippaleipaa, grilliruokaa ja juustoja kera hyvien ystävien.

Kattaus

Kattaus

Grillaus tapahtui viileässä kelissä ja ruokailijat tulivat suosiolla sisälle. Lautasella vuoden ensimmäinen bratwurst ja juureksia. Salaattia kaikesta siitä mitä kaapista ja vapun aaton tarjoiluista jäi.

Grillimakkara

Grillimakkara

Vappu- ja MM-kisajuomaksi syntyi inkivääriolutta omasta keittöstä. Ohjeen löysin K-ruokakeittiön kätköistä ja siitä sovellellen ensimmäinen pano.

Inkivääriolut

Ainekset

Ainekset

150 g inkivääriä
1 sitruuna
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 dl vettä
2 rlk sitruunamehua
1,5 l hiilihapotettua vettä
Steviaa lisämakeuttajaksi jos tarvitsee

Kuori inkivääri ja hienonna se suikaleiksi. Kuori hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori esim. perunankuorimaveitsellä. Kiehauta inkivääri, sitruunan kuori, fariinisokeri, sokeri ja vesi kattilassa. Anna maustua vähintään tunti, mielellään yön yli.

Siirapin keitto

Siirapin keitto

Siivilöi inkiväärisiirappi kannuun ja lisää sitruunamehu. Porevesi kaadetaan siirapin päälle juuri ennen tarjoilua. Tarkistetaan maku ja nautitaan.

Inkivääriolut

Inkivääriolut

Kokemus oli oikein hyvä. Täytyy tuotekehittää tätä edelleen, sillä sokerin määrä toki on sen verran suuri että ihan jokapäiväisenä juomana tämä sovellu ainakaan minulle 🙂
Inkivääriä rakastan, joten siksikin piti kokeilla ja tutkia.

Page 2 of 2

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi