Pitihän niitä kokeilla kun niin kovasti valmistaudutaan Helsingissä maaliskuussa avattavaan Soma-ravintolaan, jonka tuotteena ovat juuri mainiot sushiburritot.

Pari mukavaa soosia tein. Kannattaa tehdä ajoissa, sillä maku vain parani vanhetessaan.
Valmistusohje molemmissa sama: kaikki ainekset sekaisin.

Avocadoa

Avocadoa

Avocadomajoneesi:
1/2 avokado
5 rkl majoneesia
1 rkl wasabia
2 tl sitruunamehua
hyppysellinen suolaa

Tahna

Tahna

ja Inkivääri-seesamikastike

Ainekset

Ainekset

1 rkl seesamiöljyä
1/2 dl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl wasabia
(hyppysellinen sokeria)

Kastike

Kastike

Kastikkeiden ja tahnojen lisäksi tarvitaan riisiä. Tällä kertaa ostin sushi-riisiä, mutta tavallinen puuroriisi käy yhtä hyvin.

Riisi

Riisi

Riisin keitin pakkauksen ohjeen mukaan ja lisäsin jäähtyneeseen riisiin veitsellä ”leikaten” Riisiviini, suola, sokeri-liemen.

Riisiä kupissa

Riisiä kupissa

Valmistin täytteitä. Etupäässä kalaa savustettuna (kirjolohta) ja graavattuna (lohta). Runsaasti vihanneksia: paprikaa, retikkaa, kurkkua, suolakurkkua, salaatteja, säilöttyä inkivääriä yms. soveltuvaa ja mitä kaapista löytyy. Valmiit majoneesipohjaiset kaupan salaatit sopivat hyvin mukaan.
Kalan vaihtoehtona paistoin teriyaki-kastikkeessa marinoituja broilerin suikaleita.

Aineksia

Aineksia

Sushiburrito tehdään kuin sushi – paljon isommasti vain.

Täytettä

Täytettä

Norilevylle ensin täytteeksi riisipohja ja päälle mitä itse haluaa.

Norilevy

Norilevy

Täytettä on niin paljon että tarvitaan vielä toinen nori-levy jolla saadaan rullattua burrito pötkyläksi.

Rullausta

Rullausta

Rullaukseen on mainiona apuna sushi-rullien tekemisestä tuttu matto.

Valmis!

Valmis!

Ja valmista tuli! Näitä ei kyllä montaa jaksa syödä. Röyh!

Käsityötä ruokapöydässä

Käsityötä ruokapöydässä