Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: voi

Kievin kanaa

Tänään lounas oli kantaa ottava ja tarjosi hiljaista tukea ukrainalaisille.

Päätin opetella tekemään Kevin kanaa. Kiovan kana on ruokalaji, joka valmistetaan kanafileesta ja yrttivoista paneroimalla. Ruokalajin alkuperän kerrotaan olevan kiistakapulana Venäjän ja Ukrainan välillä. Molemmat kertovat olevansa sen kehittäjiä. Kiovan kana on ollut myös tärkeä osa ukrainalaista kulttuuria. Siispä tutustumaan tähän makukokonaisuuteen.

Tarvitaan:

  • Voita (valkosipulivoihin sekä paistamiseen)
  • Öljyä
  • Kolme valkosipulin kynttä
  • Persiljaa
  • Kanan fileitä
  • Kaksi kananmunaa
  • Tilkka vettä
  • Vehnäjauhoja
  • Korppujauhoja
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Ensiksi valmistetaan yrttivoi.

Siihen tarvittiin: Voita, kolme murskattua valkosipulin kynttä sekä pakastimen pohjalta persiljaa. Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan muut ainekset.

Valkoisessa kulhossa voikuutioita, murskattua valkosipulia ja persiljaa

Saatu seos voidaan pyörittää tangoksi ja laittaa pakastimeen jäähtymään.

Sushien valmistamiseen käytettävä muovinen muotti on täytetty voiseoksella.

Käytän maustevoipötköjen tekemiseen joskus Japanista tuomaani sushien valmistamiseen tarkoitettua muottia. Muotti vuorataan kelmulla ja voi asetetaan muotin pohjalle. Päällimmäinen muotin osa pyöristää tuotoksen.

Valkosipulitanko josta osa paloiteltuna leikkuulaudalla

Jäähtynyt/jäätynyt valkosipulivoi pilkotaan pienemmiksi palasiksi.


Fileerausveisi on kananfileen sisällä ja on viiltänyt sinne taskun

Fileerausveitsellä leikkasin taskun fileeseen. Kannattaa varoa, että ei puhkaise filettä 🙂

Kanan fileen taskuun on laitettu valkosipulivoi palasia

Valkosipulivoin palasia laitetaan tasku täyteen. Taskun pää sidotaan koktailtikulla umpeen niin että maustevoi ei karkaa sisältä pois.

Kolme lautasta, kaksi punaista ja yksi valkoinen. Valkoisessa lautasessa on kananmunaa ja punaisissa vehnäjauhoja ja korppujauhoja

Kuorrutukseen tarvitaan kolme ainesta. Kaksi kanamunaa rikotaan ja lisätään sekaan tilkka vettä. Venhäjauhoihin sekoitetaan muut mausteet. Tällä kertaa käytössä oli suolaa ja mustapippuria. Kolmannessa lautasessa on korppujauhoja.
Kuvan ylälaidassa käsi, joka pyörittää kanafilettä muna-vesi seoksessa. Alavasemmalla lautanen jossa on valmiiksi leivitetty kanafile. Kanafile pyöritellään ensin muna-vesiseoksessa ja sen jälkeen vehnäjauhoissa. Lopuksi se pääsee korppujauhokylpyyn.

Kanafileet ovat paistinpannulla saamassa väriä pintaan

Fileet paistetaan voi-öljy seoksessa paistinpannulla keskilämmöllä sen verran että saadaan kauniin ruskea pinta.

Fileet asetetaan uunivuokaan ja uuniin n. 20 min ja asteita 200. Päälle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin kanafileet eivät pääse palamaan ja kuivumaan.

Uunivuoka jossa paistetut fileet

Paistamisen jälkeen poistetaan tikut.

Valmis annos, kanafele, perunamuusia ja herneitä. Taustalla salaattia. Sitruunasiivuja kanafileen päällä

Ja sitten ei muuta kuin syömään. Kylkeen perunamuusia ja herneitä.

Maa-artisokka muusi

Tänään syntyi palapaistin lisukkeeksi perunasta ja maa-artisokasta muusi tai pyree, miten nyt vaan haluaa sen loppuvalmistella 😀

Tänään tarvitsin:

  • Maa-artisokkaa
  • Perunoita
  • vettä
  • suolaa
  • kermaa
  • voita

Perunoita ja maa-artisokkaa oli suurin piirtein saman verran. Kuorin mukulat ja laitoin samaan kattilaan kiehumaan. Keitinveteen meni hieman suolaa.

Lautasella kolme raakaa perunaa ja kolme raakaa maa-artisokkaa

Keitin kypsäksi ja kaadoin hyvän keitinliemen viemäriin.

Muusasin mukulat sauvasekoittimella. Lisäsin kermaa ja voita. Kermaa sen verran, että tuotos notkistuu sopivaksi. Vajaa desi taisi mennä. Voita ihan reipas siivu. Maun tarkistus ja valmista tuli.

Lautasella annos maa-artisokka muusia ja palapaistia sekä salaattia

Muusi sopi oikein hyvin palapaistin makumaailmaan. Ehdottomasti jatkoon tämä kokeilu 🙂

Broilerin paistileikkeet

Broilerin paistileikkeitä tarttui mukaan kaupasta.

Jotakin maukasta oli suunnitelmissa ja netin runsaasta ohjekirjosta pääsi tuunaamoon Soppa sivuston Kreikkalaiset paistileikkeet.

Ja näin minä ne tänään tein. Tarvikkeet:

  • broilerin paistileikkeitä
  • voita
  • valkosipulia
  • fetatyyppinen salaattijuusto
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • lehtipersiljaa omasta maasta
  • liraus sitruunamehua
  • suola
  • mustapippuri
  • kermaa
  • lanttua
  • riisiä

Alkuun voi ja murskattu valkosipuli sekaisin. Vajaaseen puolikkaaseen mukaan myös feta, aurinkokuivattu tomaatti ja lehtipersiljasilppu sekä mausteita maun mukaan.

Broilerfileitä en saanut leikattua niin että olisi tasku jäänyt niihin, joten piti vähän muokata. Useimmista tuli rullia, joiden sisällä alkuun tehtyä tahnaa oli.

Broilerin leike täytettynä ja rullalle kierrettynä

Rullalla

Tahna oli muuten oikein hyvän makuista.

Paistoin rullat ja taskut voilla paistinpannussa.

Broilerin rullat paistinpannulla

Pannulla

Pintaan vähän väriä joka puolelle ja lopuksi hautumaan kerman kanssa kannen alle.

Ylijäämätahna valmiiden leikkeiden päällä

Loput tahnat käyttöön

Laitoin loput täytteet vielä leikkeiden päälle.

Lisukkeeksi keitin lanttukuutioita ja riisiä.

Valmis annos lautasella

Annos

Hyvää tuli ja ohje menee jatkoon. Kiitos Soppa!

Poroa voissa

No, nythän se ohje löytyi. Ja heti piti kokeilla.
Täältähän se alkuperäinen löytyi http://www.pororeseptit.fi/voissa-haudutettu-poropata/
Ja en kovin paljoa muutellut. Lihaa vain ei ollut kolmea kiloa.

Eli tarvitaan
poron lihaa
iso köntti voita
suolaa ja pippuria maun mukaan

Pilkottu poro

Pilkotaan poro sopiviin palasiin

Voita

Otetaan runsaasti voita ja sulatetaan padassa.

Lihat sekaan

Lisätään lihat ja käännellään. Ei käristetä tai paisteta. Haudutetaan omassa liemessään.

Hautumista

Pienellä lämmöllä nelisen tuntia välillä käännellen.

Valmis poro

Lisätään mausteet ja nautitaan sopivan lisukkeen kanssa. Perunamuusi on oikein hyvä.

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi