Kaupassa käteeni löysi Tofunkaltainen härkäpapuvalmiste palana. Uusia tuttavuuksia lähdetään aina kokeilemaan. Selasin erilaisia käyttötarkoituksia ja päädyin hieman tuunattuun curryyn.

Ruoka oli hyvää ja lisäksi sille keitin riisiä.

Mitä tarvitsin:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt Tofunkaltainen Valkosipuli ja yrtit
  • 1 bataatti
  • 4 tomaattia
  • 1 varsi varsiselleriä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 paprika
  • 1 purkki kookoskermaa + desin verran purkinhuuteluvettä
  • Koskenlaskijajuustoa
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • Hieman chiliä 🙂
  • Curryjauhetta
  • Kurkumaa
  • Korianteria
  • Suolaa
  • Lisukkeena riisiä

Tofunkaltainen curry

Miten tein

  • Sipuli ja valkosipuli pilkotaan pieniksi kuutioiksi.
  • Pannulle loraus oliiviöljyä.
  • Tofunkaltainen murustetaan kuumalle pannulle käsin. Murenee mukavasti.
  • Sekaan silputtu sipuli, valkosipuli kuullottumaan.
  • Lisätään mausteet – curry ja kurkuma
  • Lisätään pieniksi kuutioidut bataatti, paprika, varsisellerit, chili ja tomaatit.
  • Lisätään mukaan tomaattipyre, kookoskerma sekä hieman Koskenlaskijajuustoa.
  • Sekoitetaan ja tarkistetaan maku – lisätään tarvittaessa suolaa.
  • Haudutetaan kannen alla 20-25 min. välillä sekoittaen. Jätä vähän suutuntumaa vihanneksiin.
  • Silputtu korianteri valmiin tuotoksen päälle.
Keitä riisi curryn muhimisen aikana
Nauti 🙂