Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Ja monta hyvää ruokaohjetta

Avainsana: lohi

Siika-lohi -vuoka

Tänään käsittelyyn pääsivät kaksi siikaa ja yksi graavilohen pala.

Lisäksi käytössä oli juustoa, porkkanaa, paprikaa, voita ja vettä

Siivuiksi

Kalat ensin siivuiksi. Tavoitteena oli saada sen verran ohuita siivuja, että fileet voi rullata.

Rulla

Siika ja lohisiivu vieretystin ja juusto kolmanneksi kaveriksi. Sitten vain rullalle. Helpommin sanottu kuin tehty. Tikkuja en käyttänyt rullan kiinnittämiseen.

Vuokaan

Tavoitteena oli saada myös paprika ja porkkana samaan rullaan. Siitä luovuin jo heti alkumetreillä ja lisäsin ne vasta sitten kun vuokan pohja oli täynnä kala-juustorullia.

Vuoka

Hivenen pippuria vuokaan ja muutava juustohöylällinen voita. Peitin koko vuokan juustolla. Juustoraaste olisi ollut hyvä aines, vaan sitä kun ei ollut, niin meni juustosiivuja. Lisäksi desin verran vettä.

Suolaa en lisännyt, koska toisena kalana oli graavattu lohi.

Uuniin

Vuoka uuniin noin puoleksi tunniksi ja asteita oli 175.

Valmis kala

Tuli oikein hyvä juustoinen kalavuoka 🙂 Tätä voi tehdä toistekin.

 

 

Marinoitu fenkoli

Pääsiäispöydän alkusalaattina oli kylmäsavuloheen ja marinoituun fenkoliin pohjautuva salaatti.

Marinoitu fenkoli voisi sopia myös monen muun ruuan ohelle, joten ohje talteen.

Tarvitaan kaksi fenkolia kahdeksan hengen alkusalaattiin. Pese ja kuivaa fenkolit. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää tilli, sitruunamehu, oliiviöljy, suola, mustapippuri sekä ripaus sokeria. Sekoita ja jätä maustumaan. Kolmisen tuntia oli tässä kokeilussa maustumassa. Tosin voi hyvin tehdä myös isomman annoksen ja käyttää sitten viikolla erilaisiin kohteisiin.

Lautaselle kokosin pohjalle kahta laatua vihreää salaattia. Kurkkua, minitomaatteja ja kylmäsavulohta sekä ohuiksi siivutettua mangoa (yksi mango riitti kahdeksaan salaattiin hyvin). Kaiken päälle lusikoin öljyineen päivineen fenkolit.

Pääsiäispöytä 2019

Hyvää tuli.

 

Kirjolohi cheviche

Pistetään talteen taas kokeilu, jota tulee tehtyä toistekin 🙂

Tarvitaan:
Kirjolohta tai muuta kalaa (tänään käytössä kirjolohi)
Kolmen sitruunan mehu
Yksi lime
Sipuli
Korianteria
Chiliä
Oliiviöljyä
Suolaa

Pilkoin lohen pieniksi kuutioiksi. Puristin sitruunat ja limen mehuksi ja laitoin kalat liemeen. Kulho jääkaappiin pariksi tunniksi.
Pilkoin sipulin, chilit ja korianterin tehosekoittimessa. Lisäsin öljyn ja suolan.
Kaikki ainekset yhteen ja sekoitus muutaman kerran tekeytymisen aikana.

Ceviche valmistuu muutamassa tunnissa, mutta minusta se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Valmis kala

Täytettyä lohta

Tänään oli käsittelussa kirjolohi.

Leikkasin paksuja siivuja, joihin leikkasin keskelle viillon. Näin syntyi pieni tasku johon voi laittaa haluamaansa täytettä. maustoin suolalla ja valkopippurilla.

Lohipalat

Pilkoin pieneksi valkosipulia, punasipulia ja porkkanaa.

Pilkotut vihannekset

Sekoitetut ainekset lohitaskuun.

Täytetty lohi

Päälle emmental juustoraastetta.

Juustoraaste

Paistot uuniin 200 astetta ja vajaa puoli tuntia.

Kuorrutettu lohi

Tarjoilin sen wokatun vermisellin kanssa. Seassa paprkikaa ja tomaattia.

Annos

Hyvää tuli.

Lohta teriyaki marinadissa

Edellisestä ruokasessiosta jäi jäljelle teriyaki-kastiketta joten sen pohjalta luomaan uutta ateriaa.

Ostin kaupasta pienen lohen ja fileroin sen. Ruodot laitoin tarkasti pussiin ja pakkaseen. Niistä saa taas mainiota kalalientä joku päivä.

Marinadi

Marinadi

Marinadin sekoitin kaapista löytyvistä aineksista. Teriyskikastiketta oli n. 1dl ja muita aineita liraus ja loraus. Lisäksi pursotin liemeen 2cm pötkön wasabia tuubista.

Lohet marinoituvat

Lohet marinoituvat

Laitoin laakeaan uunivuokaan lohipalat marinoitumaan nahkapuoli ylöspäin. Hyvä marinointi aika on 1-2h. Omani olivat huoneenlämmössä. Marinoinnin jälkeen huutelin vuokan ja palautin kalat siihen nahkapuoli alaspäin. Lisäsin hieman suolaa fileille ja ripottelin seesaminsiemeniä päälle. Koko komeus uuniin puoleksi tunniksi ja asteita siinä 200.

Valmis kala

Valmis kala

Kalan marinoituessa kokeilin myös uudenlaista perunalisäke ohjetta.

Pilkoin perunat kuutioiksi. Kuutiot laitoin kattilaan niin että juuri peittyivät veteen.

Perunat

Perunat

Keitin n. 15 min kannenalla. Lisäsin kattilaan 1 dl kermaa ja puoli purkkia Koskenlaskija ruoka – chilimautettua juustoa. Sekoitin kaiken sekaisin ja jatkoin perunoiden hauduttamista vielä n. 20 min.

Perunalisäke

Perunalisäke

Lisäkkeestä tuli todella maukasta.

Annoksesta en ottanut kuvaa.

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi