Edellisestä ruokasessiosta jäi jäljelle teriyaki-kastiketta joten sen pohjalta luomaan uutta ateriaa.

Ostin kaupasta pienen lohen ja fileroin sen. Ruodot laitoin tarkasti pussiin ja pakkaseen. Niistä saa taas mainiota kalalientä joku päivä.

Marinadi

Marinadi

Marinadin sekoitin kaapista löytyvistä aineksista. Teriyskikastiketta oli n. 1dl ja muita aineita liraus ja loraus. Lisäksi pursotin liemeen 2cm pötkön wasabia tuubista.

Lohet marinoituvat

Lohet marinoituvat

Laitoin laakeaan uunivuokaan lohipalat marinoitumaan nahkapuoli ylöspäin. Hyvä marinointi aika on 1-2h. Omani olivat huoneenlämmössä. Marinoinnin jälkeen huutelin vuokan ja palautin kalat siihen nahkapuoli alaspäin. Lisäsin hieman suolaa fileille ja ripottelin seesaminsiemeniä päälle. Koko komeus uuniin puoleksi tunniksi ja asteita siinä 200.

Valmis kala

Valmis kala

Kalan marinoituessa kokeilin myös uudenlaista perunalisäke ohjetta.

Pilkoin perunat kuutioiksi. Kuutiot laitoin kattilaan niin että juuri peittyivät veteen.

Perunat

Perunat

Keitin n. 15 min kannenalla. Lisäsin kattilaan 1 dl kermaa ja puoli purkkia Koskenlaskija ruoka – chilimautettua juustoa. Sekoitin kaiken sekaisin ja jatkoin perunoiden hauduttamista vielä n. 20 min.

Perunalisäke

Perunalisäke

Lisäkkeestä tuli todella maukasta.

Annoksesta en ottanut kuvaa.