Kuumaa ruokaa puhalletaan, jotta jäähtyisi nopeammin. Se muuten ei taida oikeasti paljon jäähtyä siitä. Omaan tahtiin viilenee, vaikka pintaan puhaltaisikin.

Moneen asiaan puhaltaminen kyllä auttaa ihan tutkitustikin. Oletko huomannut omassa elämässäsi milloin puhahdat tai ihan tietoisesti keskityt hengittämiseen?Puhaltamista ja punnerrusta mietin joku aika sitten toisessa blogissani. Pääset sinne vaikka tämän linkin kautta Sinun hyvä elämä

Puutarhalla on myös tapahtunut paljon ja erilaista hyödykettä siellä on jo saatavilla. Salaatit löytyvät käden ulottuvilta. Varsinaista lähiruokaa on tarjolla ja sitä ahkerasti käytetään alkukesän aikana.
Puutarhalla usein on myös erilaista kutsumatonta vierasta. Huomasin jälkiä chilin lehdellä, mutta en nähnyt ketään. Kaivoin mikroskoopin esiin ja johan elämää löytyi 😀
Oletko koskaan nähnyt kirvan pieraisua? En minäkään ollut, mutta jotakin sellaista pääsin tänään todistamaan.
Chilin kosketus
Jos tarkkoja ollaan niin kyse on ehkä mesikasteesta mitä nuo jättävät jälkeensä kasvien lehdille.

Kersä on myös niin pitkällä, että Sillijäätelö on tehtynä ja pakastimessa. Huomenna sitä pääsee maistelemaan ruotsalaisten uusien perunoiden kanssa. Herkku on ollut meillä perinteinen kesäherkku lähes 400 vuoden ajan. Kesä ei tunnu tulevankaan ilman sitä.

silli