Viime aikoina on tullut tehtyä itse mysliä, joka on helppo lisuke jugurtin tai vaikka mehukeiton kanssa.

Kerrotaan, että myslin kehitti sveitsiläinen lääkäri sairaalapotilaiden ravinnoksi viime vuosituhannen alkupuolella. Se oli eräänlaista raakaruokaa, josta myöhemmin kehittyi meidän tuntemamme kaupallinen mysli.

Kaupan myslipaketin sijasta voit tehdä herkun myös itse ja kätkeä lempiryynien sekaan juuri sitä mitä haluaa sieltä löytää.Omaa  mysliä voi varioida mielensä mukaan  loputtomiin ja säätää omaan suuhun sopivaksi.MysliTähän tarvittiin tällä kertaa:

  • Puoli pakettia isoja kaurahiutaleita (voit käyttää haluamiasi ryynejä)
  • Kauralesepurkin pohjat, ehkä desin verran
  • Pähkinöitä, erilaisia
  • Aprikoosia
  • Rusinoita
  • Kuivattuja banaanilastuja
  • Itse kuivattuja kirsikoita
  • Kanelia
  • 1/2 dl Oliiviöljyä
  • 1/2 dl Vaahterasiirappia

 

Työjärjestys:

Aprikoosit pilkotaan pieniksi paloiksi ja jätetään odottamaan leikkuulaudalle.

Pähkinät ja kuivatut ainekset surautetaan palasiksi tehosekoittimessa.

Sekoitetaan yhteen muiden kuivien ainesten kanssa kulhossa.

Vaahterasiirappi ja oliiviöljy sekoitetaan. Lisätään sekaan vähän kanelia. Seos sekoitetaan kulhossa kuivien ainesten kanssa.

Lisätään pähkinät, rusinat ja aprikoosit.

Koko komeus uunipellille ja uuniin paahtumaan n. 175 asteeseen vartiksi. Kääntele välillä ja tarkkaile että paistos ei pala vaan ainoastaan paahtuu.

Anna jäähtyä ja purkita.MysliSitten vaan nautitaan.