Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Ja monta hyvää ruokaohjetta

Avainsana: punajuuri

Punajuuri-hirvipallerot

Tänään oli käyttövuorossa aikaisemmin jääkaappiin päätyneet punajuuret. Jostain syystä ei ole ollut aikaa ja jaksamista niihin perehtymiseen. Tänään oli käytössä ainakin aikaa.

Käsittelyyn pääsi seuraavat punnitut ainekset:

Punajuuret, raakaraasteena 700g
Sipulit, kelta- ja punasipulia 235g
Valkosipulia 20g
Itsekasvatettua chiliä 3g 🙂
Hirven jauheliha 700g
Rotunaudan jauhelihaa 350g
Suola 9g
Mustapippuria
Kaksi kananmunaa
Kermaa 1dl (olisi voinut laittaa koko purkin)
Paistamiseen voita 100g

Ensiksi kuorin punajuuret ja raastoin ihan käsipelillä

Perusaines

Sipulien ja chilin pikkomiseen käytin moottorivoimaa

Sipulit

Yhdistin edelliset ja vähitellen lisäsin jauhelihaa mukaan.

Samaan sammioon

Lopuksi mukaan mausteet ja kananmunat sekä kerma.

Taikina

Otin esille kaikki mahdolliset paistinpannut, koska taikinaa tuli aika paljon.

Paistohommia

Pihveistä tuli aika pieniä. Paistoin miedolla lämmöllä, koska raaste oli raakaa.

Ei kun syömään

Iso keko tulikin 🙂

Energiatiedot koko satsista Yazion mukaan:

Energia

Karitsan lapa

Ostin taannoin puolikkaan karitsan. Karitsan ensimmäinen ruoka tuli tälle päivälle.
Pakastimesta otin sulamaan edellisenä iltana palan lapaa.

Lapapala

Lapapala

Meinasin kuutioida palan, mutta se olikin luullinen, joten tein vain joitakin viiltoja pintaan.
Paistoin rautapadassa pinnat kiinni (voita) ja lisäsin pataan vettä, luulientä ja yrttejä – minttua ja rosmariinia. Mausteksi suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Patayrtit

Patayrtit

Lambi sai hautua uunissa 150 asteessa pari tuntia. Sillä aikaa pilkoin nauriin, pari porkkanaa, ison punajuuren ja sipuleita (kelta- ja valkosipulia sekä purjoa) pataan ja jatkoin hauduttamista vielä pari tuntia laskien lämmön 100 asteeseen.

Pata

Pata

Nestettä tuli vähän turhan paljon, mutta ei haittaa. Sen voi ottaa talteen ja laittaa luuliemenä pakastimeen seuraavia aterioita varten.

Annos

Annos

Lopputulos oli oikein herkullinen.

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi