Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Formula 1 VPN-Suomi

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Jättikatkaravun pyrstöt

Tiedätkö tunteen tai tilanteen kun jokin asia vaan pyörii mielessä, eikä siltä saa rauhaa. Minulla on ollut katkarapujen kanssa juuri tuollainen kamppailu mielessä. En edes pidä katkaravuista, silti on ollut tarve saada niitä. Nyt päätin käyttää niiden kanssa vähän enemmän suunnittelua ja valmistin kokonaisen ruuan teeman ympärillä.

Se kyllä kannatti ja kokeilu menee varmasti jatkoon. Joten nyt sitten ohjeen tallennusta.

Edellisenä päivänä tein valmiiksi valkosipuli-korianterivoita. Paino sanalla valkosipuli 😀 Klöntti voita, kourallinen korianteria ja yksi valkosipuli. Jälkimmäiset pieneksi leikkurilla ja voin kanssa sekaisin, vähän suolaa mukaan. Sitten vaan pötköksi ja kylmään.

Voita, valkosipulia ja korianteria

Katkaravunpyrstöt olivat pakasteita, joten otin ne hyvissä ajoin sulamaan.

Sulamisen aikana pilkoin kesäkurpitsaa tikuiksi ja vihreää parsaa palasiksi.

Jättikatkaravun pyrstöt

Ainekset paistoin pannulla valkosipulivoi-öljy seoksessa muutaman minuutin melkein kypsäksi. Lisäsin lorauksen limen mehua.

Jättikatkaravun pyrstöt

Nostin paistokset lautaselle ja pannulle pääsi vuorostaan jättikatkaravun pyrstöt.

Jättikatkaravun pyrstöt

Nekin valmistiuvat valkosipulivoi-öljy seoksessa. Päälle ripottelin suolaa, mustapippuria, paprikarouhetta, chilijauhetta ja limen mehua.

Valmiit katkaravut nostelin edellisten paistosten päälle.

Jättikatkaravun pyrstöt

Kaunista ja valmista tuli. Lisukkeena oli vielä kesäperunalohkoja, joiden kastikkeessa oli öljyä, limen mehua (sitä tulikin nyt vähän joka paikkaan 😀 ), sinappia, persiljaa ja basilikaa sekä suolaa.

jättikatkaravun pyrstöt

Hyvää tuli ja tehdään toistekin.

Poikkea myös toisessa blogissani Sinun hyvä elämä

Previous

Kuka on blogin takana

Next

Pitäisikö jo miettiä, mikä minusta tulee isona?

6 Comments

  1. tiima

    Hyvää kyllä oli 🙂

  2. Minä rakastan katkarapuja ja muita merenantimia. Joten tämä resepti menee heti kokeiluun. Kiitos!

  3. tiima

    Hyviä olivat. Täytyy tehdä toistelin.

  4. Jättikset on ihan parasta. Muutama vuosi sitten en muuta syönytkään…Ne on tosi herkullisia ja nopea valmistaa.

  5. tiima

    Näin on, mauste tai kastike tekee paljon näissä.

  6. Katkaravut ja jättikatkaravun pyrstöt kyllä uppoavat, nam. Mutta niissä tosiaan pitää olla tuollainen hyvä mausteseos👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi