Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
VPN-Suomi

Ja monta hyvää ruokaohjetta

Avainsana: peruna

Valkosipulikermaperunat

Laitan edellisen kalan lisäkkeenä olleen kermaperunaohjeeni myös muistiin.

Otetaan perunoita kilon verran, kuoritaan ja siivutetaan se mahdollisimman pieneksi siivuksi. Lisäksi otin yhden valkosipulin jonka hakkasin pieneksi muruksi.
Siivutetu perunat päätyivät kylmään kylpyyn.

Perunat

Huuhtelin perunoita hyvin kylmällä vedellä. Huuhdotut siivut laitoin pyyheliinalle kuivumaan. Painelin pinnat mahdollisimman kuiviksi.

Wokkipannuun öljyä ja valkosipulirouhe sinne.

Wokattua valkoispulia

Pari kourallista perunoita joukkoon. Mukaan myös mausteita – suolaa ja musta/valkopippuria. Kypsytetään sen verran että perunasta tulee kuultavaa ja on saanut hieman väriä.

Wokatut ainekset

Uuniin

Kun kaikki on wokattu perunat siirretään uunivuokaan ja täytetään vuoka kermalla. Niin paljon kermaa että heikompia hirvittää.

Uuniin n. 200 astetta alkuun ja paistoaika suunnilleen tunti. Alkuun pintaan hieman väriä ja loppu aika folion alla hautuen. viimeisen puolen tunnin ajan uunin lämpötila oli siinä 170 astetta.

Valmis vuoka

Ja hyvää tuli.

Hiillostettu siika

Netin syövereistä löysin ajatuksen kotipaistinpannulla tehdystä hiillostetusta kalasta. Pitihän sitä kokeilla.

Alkuun pari hyvän kokoista siikaa esille. Leikkasin suomustetut fileet annospaloihin ja nahkapuolelle tein muutaman viillon.

Siika

Kuumensin valurautapannuni hyvin kuumaksi ja laitoin suolaa pannun pohjan täyteen. Käytin karkeaa merisuolaa, mutta ehkä suolamyllyllä rouhittu hieman pienenpirakeinen olisi riittävä.
Fileet pannulle nahkapuoli alaspäin.

Suolaa pannulla

Paistumisen ajaksi peitin pannut leivinpaperilla ja laitoin päälle painon.

Paino

Painona käytin toista paistinpannua. Paino ehkäisee kalapalojen käpristymisen ja tasaisen paahtumisen suolapedillä.

Paistuneet kalat

Paistoin fileitä ehkä n. 3 min/puoli. Rapsuttelin pinnalta isot suolarakeet pois.

Ateria

Kalasta tuli mehukas ja maukas ilman sen kummempia mausteita. Lisäkkeenä oli tälläkertaa valkosipuliset kermaperunat ja keitettyjä porkkanoita.

Kasviskinkkurulla

Netin uumenista poimittiin ajatus kinkkurullasta.

Rullaan tarvitaan:
perunaa -5
porkkanaa -3
palsternakkaa -1
salottisipulia -3
ruohosipulia tai vastaavaa
kinkkua
yrttituorejuustoa
raastettua juustoa
kananmunaa – 3
suolaa
mustapippuria

Ainekset

Ainekset

Ensiksi ainekset esille ja ne kuoritaan.

Raastetut kasvikset

Raastetut kasvikset

Kasvikset raastetaan ja sekoitetaan – tässä näämmä valvovien silmien alla 🙂

Sekoitetaan

Sekoitetaan

Raasteisiin sekoitetaan 2-3 rikottua munaa jotka on maustettu suolalla ja pippurilla.

Uunipellille

Uunipellille

Seos levitetään uunipellille tasaiseksi matoksi. Pelti uuniin 180 astetta ja 30 min.

Paistettu levy

Paistettu levy

Paistamisen jälkeen levylle levitetään tuorejuustoa.

Kinkut

Kinkut

Kinkkusiivut juuston päälle.

Lisää tuorejuustoa

Lisää tuorejuustoa

Toinen levitys tuorejuustoa kinkkujen päälle.

Rullataan

Rullataan

Koko komeus rullataan aluspaperia hyväksi käyttäen.

Juustoraastetta

Juustoraastetta

Rullan päälle hyvä kerros juustoraastetta. Pötkö uuniin grillivastuksen alle n. 10-15 min.

Uunista ulos

Uunista ulos

Paistetaan kunnes juusto on saanut hieman väriä. Tämä pötkö olisi saanut olla hieman kauemmin grillattavana.

Annos

Annos

Pötkö leikataan reiluiksi siivuiksi ja asetetaan lautaselle. Lisäkkeenä salaattia.

Chilimarinoitu broileri

Päivän raaka-aineena oli broilerin fileet.
Fileet laitoin muutamaksi tunniksi marinadiin:

½ dl öljyä
limetin mehua
1 dl chilikastiketta
1 dl soijakastiketta
5 murskattua/pienittyä valkosipulinkynttä
2 cm raastetua inkivääriä
1 hienonnettu chili (itse kasvatettu 🙂 )

Marinadin mausteet

Marinadin mausteet

Kaikki ainekset sekaisin ja fileet marinadiin.

Marinadissa

Marinadissa

Broiskujen marinoituessa silppusin pieneksi perunaa, lanttua, porkkanaa, valkosipulia ja sipulia.

Juurekset

Juurekset

Pintakuivatut juurekset ja sipulit wokkasin ja broiskun paistoin pannulla.

Kastike syntyi vedestä, kermasta ja kanttarellituorejuustosta.

Valmis annos

Valmis annos

Ja ei kun syömään.

Lohta teriyaki marinadissa

Edellisestä ruokasessiosta jäi jäljelle teriyaki-kastiketta joten sen pohjalta luomaan uutta ateriaa.

Ostin kaupasta pienen lohen ja fileroin sen. Ruodot laitoin tarkasti pussiin ja pakkaseen. Niistä saa taas mainiota kalalientä joku päivä.

Marinadi

Marinadi

Marinadin sekoitin kaapista löytyvistä aineksista. Teriyskikastiketta oli n. 1dl ja muita aineita liraus ja loraus. Lisäksi pursotin liemeen 2cm pötkön wasabia tuubista.

Lohet marinoituvat

Lohet marinoituvat

Laitoin laakeaan uunivuokaan lohipalat marinoitumaan nahkapuoli ylöspäin. Hyvä marinointi aika on 1-2h. Omani olivat huoneenlämmössä. Marinoinnin jälkeen huutelin vuokan ja palautin kalat siihen nahkapuoli alaspäin. Lisäsin hieman suolaa fileille ja ripottelin seesaminsiemeniä päälle. Koko komeus uuniin puoleksi tunniksi ja asteita siinä 200.

Valmis kala

Valmis kala

Kalan marinoituessa kokeilin myös uudenlaista perunalisäke ohjetta.

Pilkoin perunat kuutioiksi. Kuutiot laitoin kattilaan niin että juuri peittyivät veteen.

Perunat

Perunat

Keitin n. 15 min kannenalla. Lisäsin kattilaan 1 dl kermaa ja puoli purkkia Koskenlaskija ruoka – chilimautettua juustoa. Sekoitin kaiken sekaisin ja jatkoin perunoiden hauduttamista vielä n. 20 min.

Perunalisäke

Perunalisäke

Lisäkkeestä tuli todella maukasta.

Annoksesta en ottanut kuvaa.

Page 2 of 2

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi