Aamulla pakastimen kätköistä käteen osui puoli kiloa poron kulmapaistia. Siispä siitä päivän ruokaa.
500g poron kulmapaisti
2 sipulia
suolaa
3 porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
2 venäläistä suolakurkkua
2,5 dl vettä
1,5 dl kermaa
mustapippurirouhetta
laakerinlehtiä
paprikarouhetta
voita paistamiseen
Alkuun sulatin lempeästi paistipalan.
Paloittelin lihat.
Sekä sipulin, porkkanat ja suolakurkut.
Paistipaloihin paistoin kuumalla pannulla paistopinnat.
Kaikki ainekset valurautaiseen wokkipannuun. Lisäksi vesi ja kerma.
Koko pannu uuniin n. 40 min. 175 asteeseen. Lihat olivat jo pintapaiston jälkeen kypsiä, joten määrittelin porkkanoiden mukaan paistoajan.
Lisäksi perunamuusia ja ruusukaalia.
tiima
Hienoa 🙂 Poro sopii kyllä moneen tarkoitukseen.
Päivi Ruuska
Tänään tehty ensimmäistä kertaa… Valmistin sen kokonaan liedellä. Todella hyvää ja mureaa 🙂 Kiitos ohjeesta 🙂