Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Kategoria: Ruoka

Kevättä pukkaa

Sormet syyhyävät jo keväthommiin puutarhassa. Vielä on viileää, mutta pikkasen voi esikasvattaa jo ainakin tomaattia. Siispä kauppaan ja siemenosastolle tutkailemaan mitä kaikkea sieltä voisi löytyä.

Ensimmäinen hankintareissu on tehty ja matkaan tarttui myös idätysmultaa. Viikonlopun hommina on laittaa ensimmäiset siemenet multaan.

Siemenet

Siemenet

Tammikuussa laitoin jo chilit tulemaan ja ne kaikki voivat oikein hyvin. Osan kasvatan sisällä ja muutamat sijoitan piskuiseen kasvihuoneeseen. Näkee sitten kummassa viihtyvät paremmin.

Chilit

Chilit

Kasvun ihme piristää mieltä. Ja mikä onkaan tyydyttävämpää kuin nauttia oman maan tuotteita satokautena. Olkoonkin, että se kasvupaikka on enimmillään vain pari neliötä 🙂

Chili-sitruunaruoho-inkivääri silakat

Joitakin ruoka-aineita rakastan. Aasialaisia mausteita ja aineksia. Netin syövereistä löysin jostakin chili-silakkarullien ohjeen, joka on aikaa myöten kehittynyt omassa keittiössä.

Maustekasveja olen tuonut viime Thaimaan reissulta mukanani ja pakastimesta löytyy näihin ainekset. Marketin chileistä en niin tiedä mikä olisi sopiva lajike. Kokeilemalla varmaan löytyy oma kipakkuusaste hyvin.
Näitä syödessä mielikin virkistyy ja varoituksen sanana se, että näihin voi jäädä koukkuun 😉

Thaikku-silakat siis näin kokeilevan keittiön ohjeilla:

Silakoita n. 600-700gr
Sipulirouhetta tai tuoretta
Tilliä, kuivattua tai tuoretta

Liemi:
4 dl vettä
2 dl etikkaa
2 tl suolaa
pala tuoretta inkivääriä
punaista chiliä
vihreää chiliä
sitruunaruohoa paloina
kaffrin lehtiä
kokonaisia pippureita
tuoretta korianteria (tai jauheena)

Silakoille sirotellaan sipulirouheet ja tilli. Kääritään rullalle ja laitetaan uuninkestävään vuokaan.

Liemi kiehautetaan ja kaadetaan silakoiden päälle.
Halutessaan vuokan voi laittaa vielä uuniin n. 20 min ja 170 astetta.
Silakat kypsyvät kyllä jo kuumassa vedessä ilman uunia.

Nautitaan jääkaappikylmänä sellaisenaan tai osana isompaa ateriaa.

Silakkarullat

Silakkarullat

Koko annoksen ainekset laskin siltä osin kun oli saatavilla ja se näyttää tältä:

Makrot

Makrot

On nyt sitten vaihtarina kaalikeitolle, jota tänäänkin nautin suurella mielihyvällä. Se paranee vain vanhetessaan.

Päivän keitto – ehkä kahdenkin

Kokeilevassa keittiössä syntyi tänään kaalikeittoa. Jääkaapissa köllötellyt kaali pääsi viimein käyttöön.

Kaali silpuksi ja isoon kattilaan muhimaan. Kaalin kaveriksi sinne päätyi sipulia ja porkkanaa.

Liemeksi vettä ja aikaisemmin keitettyä luulientä antamaan makua. Mausteina pieniä vihreitä chilejä sekä suolaa ja paprikarouhetta.

Lisäsin perään vielä sika-nauta jauhelihaa paistettuna. Tämän helpompaa kokkausta ei ole olemassa.
Luuliemen voi korvata vaikka lihaliemikuutiolla tms.

Kaalikeitto

Kaalikeitto

Keitto on oma juttuni. Muut sitä eivät osaa arvostaa. Siispä teen sitä ison satsin kerralla ja pakastan sopiviksi lounasannoksiksi. Perusannosta voi sitten maustaa haluamallaan tavalla niin tulee vähän vaihtelua. Ihan tämmöisenään oli varsin maukasta ja sopivan chilistä.

Aamiainen

Aamiainen on ollut suurinpiirtein samaa settiä vuosikaudet. Vihreää salaattia on käytännössä aina. Rakastan lehtisalaattia, mutta sitä ei ole aina tarjolla tai on huomattavasti kalliimpaa kuin muut vaihtoehdot. Paparika on toinen kestosuosikki. Sydäntalvella se ei juuri maistu miltään, mutta näinä aikoina jo se on oikein maukasta.

Muna on useinmiten keitetty. Vakiokamaa sekin useimpina aamuina. Viikkoon tulee ehkä pari aamua kun tyydyn johonkin muuhun kuin kananamunaan. Muna pitää kylläisenä monta tuntia ja hillitsee napostelun tarvetta tuon ominaisuutensa ansiosta.

Ilman kahvia ei herää. Muutoin saatan olla kahvitta koko loppu päivän.

Aamiainen

Aamiainen

Ruoka-aineitaulukon mukaan se näyttää tältä:

Näyttökuva 2015-3-22 kello 8.12.09

Moikka maailma!

Tässä minä olen ja valmiina unelmoimaan.

Kirjoitan omia ajatuksiani niin onnistumisistani kuin epäonnistumisistanikin. Olen tosissani mutta en vakavalla otsaryppylinjalla.

Page 13 of 13

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi