Tänään valmistui maailman helpoin tomaattikeitto.

Aikanaan koululaisena tomaattikeitto kuului inhotuksiin joita koulussa tarjottiin. Alas se ei mennyt millään. Niinpä ruokalaji ei mitenkään kuulunut valikoimiini aikuisenakaan.
Joitakin vuosia sitten jostakin syystä, minkä olen jo unohtanut jouduin tilanteeseen jossa oli sosiaalinen pakko nauttia ko keittoa.
Ja kuinkas sitten kävikään 🙂

Varmaan jo moni arvaakin. Rakkaus syntyi siltä istumalta ja nykyisellään keitto on yksi kuukausittain pöytään ilmaantuva ruokalaji.

Tänään keitto valmistui näistä aineksista:

Kaksi purkkia maustettua tomaattimurskaa marketin hyllyltä.
Puoli pakettia Koskenlaskijaa
Iso loraus kermaa

Kattilan pohjalle laitoin hieman vettä ja päälle kaikki ainekset. Hetken keittäminen ja valmista tuli. Ehkä vartin homma.

Päälle ripustelin pannulla paistettua ja kuivattua pekonimurua.

Ei hassumpaa. Sopii myös pakastettavaksi eväskeitoksi työpaikalle tarvittaessa.

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto

Keiton energiamäärää voi säädellä siihen lisättyjen lisäkkeiden kautta. Kermaa ja juustoa ja niiden suhteita säätelemällä voi säätää myös makua. Päälle sopii yhtähyvin krutongit kuin kuiva pekonikin. Variaatioiden määrää rajoittaa vain mielikuvitus. Mutkatonta ruokaa.

Päivä oli niin kaunis että keiton saattoi nauttia ulkona terassilla.