Joitakin ruoka-aineita rakastan. Aasialaisia mausteita ja aineksia. Netin syövereistä löysin jostakin chili-silakkarullien ohjeen, joka on aikaa myöten kehittynyt omassa keittiössä.

Maustekasveja olen tuonut viime Thaimaan reissulta mukanani ja pakastimesta löytyy näihin ainekset. Marketin chileistä en niin tiedä mikä olisi sopiva lajike. Kokeilemalla varmaan löytyy oma kipakkuusaste hyvin.
Näitä syödessä mielikin virkistyy ja varoituksen sanana se, että näihin voi jäädä koukkuun 😉

Thaikku-silakat siis näin kokeilevan keittiön ohjeilla:

Silakoita n. 600-700gr
Sipulirouhetta tai tuoretta
Tilliä, kuivattua tai tuoretta

Liemi:
4 dl vettä
2 dl etikkaa
2 tl suolaa
pala tuoretta inkivääriä
punaista chiliä
vihreää chiliä
sitruunaruohoa paloina
kaffrin lehtiä
kokonaisia pippureita
tuoretta korianteria (tai jauheena)

Silakoille sirotellaan sipulirouheet ja tilli. Kääritään rullalle ja laitetaan uuninkestävään vuokaan.

Liemi kiehautetaan ja kaadetaan silakoiden päälle.
Halutessaan vuokan voi laittaa vielä uuniin n. 20 min ja 170 astetta.
Silakat kypsyvät kyllä jo kuumassa vedessä ilman uunia.

Nautitaan jääkaappikylmänä sellaisenaan tai osana isompaa ateriaa.

Silakkarullat

Silakkarullat

Koko annoksen ainekset laskin siltä osin kun oli saatavilla ja se näyttää tältä:

Makrot

Makrot

On nyt sitten vaihtarina kaalikeitolle, jota tänäänkin nautin suurella mielihyvällä. Se paranee vain vanhetessaan.