Kala on mieliruokaa, mutta harvemmin tulee laitettua muuten kuin paistettuna. Sen nyt ehkä jo osaa.
Joskus tulee löytäneeksi vahingossa uusia ruokalajeja.

Eräänä päivänä alkuperäisen suunnitelman mukaan piti laittaa ruokaa kotona ja otin aamulla pakastimesta kalan sulamaan. Kauppareissu venähti pitkäksi ja päädyin syömään paikalliseen ruokaravintolaan vuohenjuustosalaatin. Hyvää oli ja riitti yhden päivän tarpeiksi.

Mitä siis tehdä kotona köllöttävälle taimenelle?

Fileoin kalan ja poistin nahan.

Kala palasina

Kala palasina

Viipaloin fileet sopiviksi haarukkapalasiksi sekä laitoin ne saviruukkuun.
Pilkoin maustekasvikset ja ne pääsivät kalan kaveriksi.
Sekoitin nesteet ja loput mausteet jotka kaadoin kalojen päälle.

n. 200 g taimenfileitä
n. 1 sitruunan mehu
0,5–1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl öljyä
2 limetin lehteä
1 sipuli
pari valkosipulin kynttä
1 chilipalko

Ruukku

Ruukku

Kansi ruukun päälle ja jääkaappiin.

Välillä kääntelin varovasti kaloja ruukussa niin, että ne olivat tasaisesti sitruuna/öljyseoksessa.
Aamulla ne olivat parhaimmillaan 🙂

kala

ceviche

Tätä voi tehdä toistekin. Mainio lisä ja vaihtoehto graavilohelle.

Ja vielä ne makrot näkyville. Mukana myös neste, jota ehkä ei tule kokonaisuudessaan hörpittyä. Kai?

Makrot

Makrot