Olin hankkinut kaupasta komeita punajuuria. Mielessä oli vähintäänkin Lindströminpihvit tai joku muu makoisa punajuurivuoka. Päätin aloittaa niillä pihveillä. Punajuuria kun riitti vaikka pariinkin erilaiseen ruokaan.
Keitin punajuuret melkein kypsiksi. Jauheliha olikin jo valmiina. Sen jälkeen alkoivatkin ongelmat. Kotoa ei löytynyt kananmunia, mikä oli hyvin hämmentävä seikka, koska niitä on aina saatavilla.
Ei siis pihvejä. No ehkä sitä laatikkoa? Hmmm, siihenkin tarvitaan kananmunia :0
Tuli eteen erilaisten reseptien selausta mitkä käsillä olevista aineksista voisi tehdä ilman kananmunaa. Ei löytynyt. Piti sitten vain improvisoida ja lopputulos maistui kaikille.
Ensiksi lähdin kaappien kätköjä tutkimaan. Löytyi Lassilan tilan ohrasuurimoita. Siellä oltiin juuri käyty munaostoksilla, vaikka tulimmekin tyhjin munakorein sieltä pois. Siksi ei munia!
Leikkelin punajuuret tikuiksi ja wokkasin ne voi-öljy seoksessa, kypsien suurimoiden kanssa vähän alkuun. Sekaan päätyi myös yksi sipuli pienittynä.
Kaapeista löytyi myös salaattijuustoa. Pienin sen vuokaan edellisen sekaan. Jokohan tästä tulisi jotakin.
Vuoka uuniin ja sai muhia siellä n. 170 asteessa lähes tunnin.
Hyvää tuli vaikka ei munia ollutkaan. Ehkä toisella kertaa sitten niitä pihvejä. Koitin kyllä paistaa lettupannulla pihviksi, mutta eihän ne mitenkään pysyneet kasassa 😀
Tarvikeet siis:
- Punajuuria
- Sipulia
- Jauhelihaa
- Kokonaisia ohrasuuromoita
- Voita
- Öljyä
- Vanhaa kermaa n. dl
- Salaattijuustoa
- Juoksevaa Koskenlaskijaa
- Suolaa
- Valkopippuria
Vastaa