Vuoden chili-sato on runsas. Yleensä kuivaan tai pakastan chilit. Nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla jotakin ennen kokeilematonta. Selasin useita chilin säilöntäohjeita ja muokkasin tietysti taas oman version niistä aineksista mitä löysin.

Ensiksi chilisato talteen parvekkeelta. Huuhtelin chilit hyvin.

Seuraavaksi paloittelin siivuiksi koko sadon. Näin jälkikäteen voin sitten opastaa, että laittakaa nyt hyvät ihmiset ne hanskat käsiin kun käsittelette chilejä 😀

Chilipalkoja leikattuna renkaiksi

Paloitetuja chilejä

Nyt meinaan polttelee niin käsiä kuin kaikkia niitä kohtia joihin on niillä käsillä koskettanut.

Olen säästänyt oliivipurkin tätä varten. Laitoin purkin isoon kattilaan ja vettä täyteen. Keitin purkkia ja kantta n. 5 min.

Keittämisen aikana valmistin säilöntäliemen tällä kertaa näin:

2 dl vettä
reilu 1 dl valkoviinietikkaa ja tavallista sekaisin
ruokalusikallinen sokeria
vajaa 1 tl merisuolaa
loraus sitruunamehua pullosta

Liemen ainekset kattilaan ja kiehumaan sekin hetkeksi.

Kun purkki oli tarpeeksi kiehunut, tyhjensin kattilasta enimmät vedet pois, jotta sain purkin tyhjennettyä. Jätin kattilan pohjalle vielä kuumaa vettä ja purkki sinne vielä pystyyn.

Lasipurkki kattilassa, jossa on kuumaa vettä

Purkki kattilassa

Lusikalla ensin chilipalat purkkin ja kiehuvaa mausteliemeä täyteen.

Lasipurkki täynnä chiliä ja säilöntälientä

Chilit liemessä

Metallikorkin alle laitoin muovikelmua ja korkki tiukasti kiinni. Annetaan jäähtyä ja sitten kylmään odottamaan pari kuukautta. Tekemäni mausteliemi meni tuohon purkkiin kokonaan. Hieman tiiviimminkin olisi voinut chilit latoa.

Palataan sitten jakamaan kommentteja mausta.