Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Formula 1 VPN-Suomi

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: koskenlaskija

Peruna-porkkana lisuke

Peruna-porkkanalisuke tuli tänään ajankohtaiseksi. Vastaava perunasta on jo aikaisemmin julkaistu osana toista reseptiä. Etsin sitä kuitenkin ajoittain itse, niin laitan tässä nyt yhden variaation ihan omakseen.

Tänään tarvittiin:

  • Porkkana
  • Kolme kiinteää perunaa
  • Kermaa
  • Juoksevaa Koskenlaskijaa (naturel)
  • Pippurituorejuustoa
  • Vampyyrisuolaa
  • Vettä
Iso porkkana ja kolme perunaa leikkuulaudalla

Ainekset

Aluksi porkkanat ja perunat rouveiksi paloiksi.

Porkkanat ja perunat leikattuina isoiksi kuutioiksi

Kuutioiksi

Ensiksi porkkanat kiehumaan veteen. Niillä on hieman pidempi kypsymisaika kuin perunalla.

Porkkanan palaset kattilassa

Porkkanat ensin

Noin 10 min päästä lisäsin perunat mukaan. Tasataan vesi määrä sellaiseksi että juuri ja juuri ne näyttävät olevan vedessä.

Perunat ja porkkanat kattilassa

Molemmat raaka-aineet kattilaan

Keitin n. 15 min kannen alla.

Lisäsin kattilaan 1 dl kermaa ja puoli purkkia Koskenlaskija ruoka –juustoa. Jääkaapin perukoilta löytyi myös tuorejuustopurkin loput jotka lisäsin mukaan. Sekoitin kaiken sekaisin ja jatkoin perunoiden hauduttamista vielä n. 10 min. Lopuksi maustaminen Vampyyrisuolalla joka tuo pikanttia potkua lisukkeeseen.

Porkkanat ja perunat kerma-koskenlaskija-kastikkeessa

Kastikkeessa

Tänään se nautittiin savukalan ja salaatin kera.

Ruoka-annos jossa lisuketta, savukalaa ja salaattia

Annos

 

 

Punajuurta ja improa

Olin hankkinut kaupasta komeita punajuuria. Mielessä oli vähintäänkin Lindströminpihvit tai joku muu makoisa punajuurivuoka. Päätin aloittaa niillä pihveillä. Punajuuria kun riitti vaikka pariinkin erilaiseen ruokaan.

Keitetty iso punajuuri

Keitetty punajuuri

Keitin punajuuret melkein kypsiksi. Jauheliha olikin jo valmiina. Sen jälkeen alkoivatkin ongelmat. Kotoa ei löytynyt kananmunia, mikä oli hyvin hämmentävä seikka, koska niitä on aina saatavilla.

Ei siis pihvejä. No ehkä sitä laatikkoa? Hmmm, siihenkin tarvitaan kananmunia :0

Tuli eteen erilaisten reseptien selausta mitkä käsillä olevista aineksista voisi tehdä ilman kananmunaa. Ei löytynyt. Piti sitten vain improvisoida ja lopputulos maistui kaikille.

Ensiksi lähdin kaappien kätköjä tutkimaan. Löytyi Lassilan tilan ohrasuurimoita. Siellä oltiin juuri käyty munaostoksilla, vaikka tulimmekin tyhjin munakorein sieltä pois. Siksi ei munia!

Tilakaupasta hankittu ohraryynipussi

Ohraryynejä

Mittasin noin desin verran kokonaisia suurimoita ja keitin ne punajuurien keitinvedessä. Tulikin hauskan värisiä suurimoita 🙂

Leikkelin punajuuret tikuiksi ja wokkasin ne voi-öljy seoksessa, kypsien suurimoiden kanssa vähän alkuun. Sekaan päätyi myös yksi sipuli pienittynä.

Tikuiksi leikatut punajuuret Wok-pannussa

Wokataan

Kaapeista löytyi myös salaattijuustoa. Pienin sen vuokaan edellisen sekaan. Jokohan tästä tulisi jotakin.

Wokkiin on lisätty salaattujuustokuutiot

Juustoa mukaan

Ei vaikuttanut uskottavalta, joten takaisiin kaappeihin. Löytyi koskenlaskijajuuston purkin pohja. Sen vielä lirutin päälle. Löytyi myös pikkuliru vanhaa kermaa. Ei kun sekaan vaan. Mukaan tietysti suolaa ja valkopippuria.
Juokseva Koskenlaskija juustopurkin loppu kaadettuna kaiken edellisen päälle

Koskinen mukaan

Vuoka uuniin ja sai muhia siellä n. 170 asteessa lähes tunnin.

Uunista nostettu vuoka pöydällä

Valmista tuli

Hyvää tuli vaikka ei munia ollutkaan. Ehkä toisella kertaa sitten niitä pihvejä. Koitin kyllä paistaa lettupannulla pihviksi, mutta eihän ne mitenkään pysyneet kasassa 😀

Tarvikeet siis:

  • Punajuuria
  • Sipulia
  • Jauhelihaa
  • Kokonaisia ohrasuuromoita
  • Voita
  • Öljyä
  • Vanhaa kermaa n. dl
  • Salaattijuustoa
  • Juoksevaa Koskenlaskijaa
  • Suolaa
  • Valkopippuria

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi