Tänään lounas oli kantaa ottava ja tarjosi hiljaista tukea ukrainalaisille.
Päätin opetella tekemään Kevin kanaa. Kiovan kana on ruokalaji, joka valmistetaan kanafileesta ja yrttivoista paneroimalla. Ruokalajin alkuperän kerrotaan olevan kiistakapulana Venäjän ja Ukrainan välillä. Molemmat kertovat olevansa sen kehittäjiä. Kiovan kana on ollut myös tärkeä osa ukrainalaista kulttuuria. Siispä tutustumaan tähän makukokonaisuuteen.
Tarvitaan:
- Voita (valkosipulivoihin sekä paistamiseen)
- Öljyä
- Kolme valkosipulin kynttä
- Persiljaa
- Kanan fileitä
- Kaksi kananmunaa
- Tilkka vettä
- Vehnäjauhoja
- Korppujauhoja
- Suolaa
- Mustapippuria
Ensiksi valmistetaan yrttivoi.
Siihen tarvittiin: Voita, kolme murskattua valkosipulin kynttä sekä pakastimen pohjalta persiljaa. Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan muut ainekset.
Saatu seos voidaan pyörittää tangoksi ja laittaa pakastimeen jäähtymään.
Käytän maustevoipötköjen tekemiseen joskus Japanista tuomaani sushien valmistamiseen tarkoitettua muottia. Muotti vuorataan kelmulla ja voi asetetaan muotin pohjalle. Päällimmäinen muotin osa pyöristää tuotoksen.
Jäähtynyt/jäätynyt valkosipulivoi pilkotaan pienemmiksi palasiksi.
Fileerausveitsellä leikkasin taskun fileeseen. Kannattaa varoa, että ei puhkaise filettä 🙂
Valkosipulivoin palasia laitetaan tasku täyteen. Taskun pää sidotaan koktailtikulla umpeen niin että maustevoi ei karkaa sisältä pois.
Kuorrutukseen tarvitaan kolme ainesta. Kaksi kanamunaa rikotaan ja lisätään sekaan tilkka vettä. Venhäjauhoihin sekoitetaan muut mausteet. Tällä kertaa käytössä oli suolaa ja mustapippuria. Kolmannessa lautasessa on korppujauhoja.
Kanafile pyöritellään ensin muna-vesiseoksessa ja sen jälkeen vehnäjauhoissa. Lopuksi se pääsee korppujauhokylpyyn.
Fileet paistetaan voi-öljy seoksessa paistinpannulla keskilämmöllä sen verran että saadaan kauniin ruskea pinta.
Fileet asetetaan uunivuokaan ja uuniin n. 20 min ja asteita 200. Päälle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin kanafileet eivät pääse palamaan ja kuivumaan.
Paistamisen jälkeen poistetaan tikut.
Ja sitten ei muuta kuin syömään. Kylkeen perunamuusia ja herneitä.