Katsoin ohjelmaa Villen keittiö 30 minuutissa
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/27/ikivanhat-ruokaperinteet-yhdistyvat-perulaisessa-keittiossa
Perun jaksossa oli mukana kansallisruokana chevicheä. Sitähän piti kokeilla ja hyvää tuli.
Ohje tänne talteen. Jätin pois alkuperäisen ohjeen maissit ja bataatit.
Ceviche:
1 ½ kiloa siikafilettä
½ kg sitruunoita
½ kg limeä
1 kokonainen valkosipuli, hienonnettuna
1 punasipuli
inkivääriä
suolaa & mustapippuria
2 ruukkua tuoretta korianteria
aji- tai habanerochiliä
Fileoi kala ja leikkaa se kuutioiksi.
Purista limeistä ja sitruunoista mehu ja yhdistä ne kulhossa, johon lisätään hienonnettu chili, korianteri ja punasipuli.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kastike kalan päälle ja sekoita. Anna marinoitua vartin verran kylmässä.
Lopputuloksena aivan mahtavan aromikasta kalaa 🙂
Vastaa