Kaupasta päätyi mukaan lohifile.
Puolikkaasta tein graavia ja toisesta puolesta päivän aterian. Pannulla paistettua kalaa ja wokkivihanneksia.
Etsin jotakin uutta marinadia kalalle ja törmäsin TÄHÄN
Yllättäen lähes kaikkia aineksia löytyikin kaapista ja oma chili punastelee pensaassa. Ei kun tuumasta toimeen, vai miten se meni. Leikkasin kalapihvit erikseen ja lopusta palasta päätin kokeilla ohjeen mukaista marinointia.
Ainekset tänään:
1 dl soijakastiketta
0.5 dl seesamiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 kpl punainen chilipalko
1 kpl sipulia
1 dl limen mehua
Ainekset
Alkuun pienin ylijäämä kalan kuutioiksi.
Lohikuutiot
Seuraavaksi muut ainekset pieniksi palasiksi. Yhdistin soijan ja öljyn. Kaikki kuppiin ja sekaisin haarukalla.
Marinadissa
Liemellä sivelin myös pannulla paistoon menevät kalapalat.
Marinoitumisen aikana pilkoin juurekset. Tänään mukana oli bataattia, porkkanaa, perunaa ja sipulia.
Juurekset
Juurestikut wokkasin voi-öljyseoksessa ja maustoin suolaa sekä mustapippurirouhetta.
Parin marinoitumistunnin jälkeen otin kupin jääkaapista. Näytti hyvältä.
Marinoitunut kala
Ja myös maistui. Ihan sellaisenaan ja suoraan. Hyvä ohje.
Testikalaa ja lientä oli vielä jäljellä. Hyvää tavaraa ei tietenkään laiteta hukkaan. Niinpä testimarinadin ainekset ja kalapalat päätyivät siivilän kautta paistinpannulle isompien kalapalojen paistamisen jälkeen.
Kalat pannulla
Paistettunakin pikkupalat maistuivat erinomaisilta. Grilliin ne eivät tällä kertaa päätyneet vaikka alkuperäisessä ohjeessa niin ehdotettiinkin.
Pannulle päätyi vielä reilu loraus kermaa. Pian siitä sukeutui varsin aromaattinen soosi joka sopi paistetun kalan kanssa hyvin yhteen. Kalaa kalakastikkeessa 🙂
Annos
Teen toistekin!