Korona-ajan päivittäiset appeet ovat olleet vähintäänkin erikoisia. Pitkästä aikaa vapaapäivä niin sai ihan keskittyä ruuan laittamiseen.
Perinteisesti pitkänäperjantaina on ollut ruokana suunnilleen sipulikeittoa ja omena. Kärsimystä kuvaavaa sekin ape.
Nyt mentiin eri kaavallta. Olin viimeksi kaupassa käydessäni löytänyt Tomahawk-pihvejä. En muista että olisin koskaan moisia laittanut. Siispä toimeen kun viimein aikaa ilmaantui.
Tarvittiin:
- 2 porsaan tomahawk-pihviä
- kokonainen valkosipuli
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- sormisuolaa
- 2 rkl voita
- yrttejä pakastimesta
Lihat hyvissä ajoin lämpenemään kylmästä.
Hieroin pintaan suolaa ja mustapippuria ja jätin edelleen odottelemaan pöydälle.
Valmistelin valkosipulin, leikkasin pään pois, niin että kynnet hieman leikaantuivat.
Liraus öljyä kynsille. Kääräisin folioon ja laitoin uuniin hautumaan n. 30 min/180 astetta. Ihana valkosipulin tuoksu täytti kodin!
Valkosipulin hautuessa valmistelin pihvit alkuun. Voi-öljy seoksessa paistoin pihvejä muutaman minuutin pannulla. Hyvä pinta ja yrteillä vahvistettu rasva maustoi pihviä lisää. Valkosipuli pois uunista ja sen pusertaminen pannulle. Hautunut ja pehmeä valkosipuli pyörahteli rasvassa ja nostelin sitten pihvien päälle.
Koko pannu uuniin kaikkine aromeineen. Aikaa ehkä n. 15 min ja pihvit olivat kypsiä. Tänään käsittelyssä porsas, joten sai olla kypsä. Jos muusta lihasta niin medium tai rose on passeli.
Kun sopiva kypsyys on melkein saavutettu, niin piffit pois uunista ja pannun päälle folio. Saavat vielä hautua siellä hetken.
Uuniin päätyi lisukkeeksi myös selleri-perunagratiini. Enimmäkseen selleriä – sitä lanttumallia.
- juuriselleriä
- jauhoista perunaa
- juustoraastetta
- suolaa
- mustapippuria
- kermaa
Uuniin, 180 astetta ja 30 min.
Kaikki oli hyvää ja maukasta. No, jos ruuassa on rasvaa ja kermaa niin eihän se voi muuta olla. Tomahawk oli kypsänäkin niin iso että osa jäi päivälliselle 😀
Vastaa