Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: poro

Poroa voissa

No, nythän se ohje löytyi. Ja heti piti kokeilla.
Täältähän se alkuperäinen löytyi http://www.pororeseptit.fi/voissa-haudutettu-poropata/
Ja en kovin paljoa muutellut. Lihaa vain ei ollut kolmea kiloa.

Eli tarvitaan
poron lihaa
iso köntti voita
suolaa ja pippuria maun mukaan

Pilkottu poro

Pilkotaan poro sopiviin palasiin

Voita

Otetaan runsaasti voita ja sulatetaan padassa.

Lihat sekaan

Lisätään lihat ja käännellään. Ei käristetä tai paisteta. Haudutetaan omassa liemessään.

Hautumista

Pienellä lämmöllä nelisen tuntia välillä käännellen.

Valmis poro

Lisätään mausteet ja nautitaan sopivan lisukkeen kanssa. Perunamuusi on oikein hyvä.

Juhannusmenu 2016

Laitetaanpa tännekin jotakin päivitystä välillä.
Ruokahommelit ovat olleet hieman tauolla meneillään olevan muuttotouhun vuoksi. Lisäksi olen tainnut kokkailla näiden entisten ohjeiden mukaisesti silloin kun olen ruokaa enempi laittanut.

Muuttoon kuuluu ajatus, että syödään kaapit ja varastot tyhjiksi niin on vähempi siirrettävää. Siitä siis syntyi juhannusmenun pohja.

Pakastimessa on vielä monta pakettia poroa. Luulin että jäljellä on vain käristykseen sopivia lihoja joita en ihan keskikesän juhlaa varten ajatellun. Kävin kuitenkin varaston läpi ja löysin aimo kimpaleen poron ulkopaistia.

Paisti

Paisti

Liha suli rauhassa vuorokauden verran. Leikatessani sopivia pihvipaloja veitsi leikkasi lihaa kuin voita. Pehmeää, mureaa ja raikasta jo tässä vaiheessa.

Paistoin pihvit kuumalla grillillä pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nopeaa touhua 😀 Mausteena vain suolaa ja pippuria.

poro - 2

Poron kaveriksi tuli parsaa pekonilla, herkkusieniä, fetasalaattia ja uusiaperunoita sillijäätelön kanssa.

Pikaohje

Pikaohje

Poro padassa

Uusi valurautapata pääsi jälleen käyttöön. Moni tuttu ruoka on siinä valmistettuna saanut uutta syvyyttä aromeihin. Tänään kokeiluun pääsi poro.

Valikoimassa oli:

1/2 kg poroa
pekonia
Sipuli
Valkosipulia
porkkanaa
palsternakkaa
kuivattuja suppilovahveroita
kantarellifondia
laakerinlehtiä
timjamia
5d vettä
reilu 1dl kermaa

Poro

Poro

Hileinen poro puukolla ohuiksi siivuiksi.

Pekonia

Pekonia

Pannulla ruskistin pekonit, poron ja sipulit.

Pataan

Pataan

Kaikki pataan ja lisäksi paloitellut porkkana ja palsternakka.
Vesi ja mausteet sekä kerma sekaan ja koko komeus uuniin hautumaan.
n. 170 astetta ja pari tuntia tai vaikka enemmänkin jos asteita vähentää.
Seurataan nesteen haihtumista ja tarvittaessa lisätään.

Uunista tullut

Uunista tullut

Pata pöytään ja lisäksi juursmuusia. Tänään se syntyi lantusta, palsternakasta ja perunasta.

Annos

Annos

Valmis annos 🙂

Pororuukku

Tänään syntyi pororuukku.

Näitä tarvittiin:

poron lihaa köntti
voita
1 sipuli
2 dl pilkottuja sieniä
1 porkkana suikaleina
mustapippuria rouhittuna
suolaa
3 dl kermaa
pekonia
voitaikinaa
kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun

Alkuun lihapala sulamaan pakkasesta. Hieman hileinen liha on helpointa leikata ohuiksi suikaleiksi.

Lihan leikkuu

Lihan leikkuu

Suikaleet paistoin voissa isossa kattilassa, niin että saivat vähän väriä.

Pannulla

Pannulla

Lisäsin mukaan suikaloidut porkkanat ja pienityt sipulit.

Lisää tavaraa

Lisää tavaraa

Sekaan kerma sekä mausteet ja annetaan hautua n. 20 min kannen alla.

Kermassa

Kermassa

Tässä kohden uuni päälle n.200 astetta.

Hautumisen jälkeen siirsin koko satsin uuniruukkuun ja laitoin pekonia ristiinrastiin päälle. Käytin neljä siivua, enempikin olisi voinut laittaa.

pekonit

pekonit

Kaiken päälle vielä voitaikinakansi jonka koristelin taitavasti poron kuvalla 🙂

Kansi

Kansi

Kanamunavoitelun ja seesaminsiementen roiskimisen jälkeen vuoka pääsi uuniin n. 30 min.

Uunista tullut

Uunista tullut

Ruukku oli makoisa kokeilu, jota tulee tehdyksi toistekin.
Annoskuva ei tullut ihan tarkaksi. Harmi.

Annos

Annos

Poro on parasta – siitä ei mihinkään pääse.

Palapaisti porosta

Aamulla pakastimen kätköistä käteen osui puoli kiloa poron kulmapaistia. Siispä siitä päivän ruokaa.

500g poron kulmapaisti
2 sipulia
suolaa
3 porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
2 venäläistä suolakurkkua
2,5 dl vettä
1,5 dl kermaa
mustapippurirouhetta
laakerinlehtiä
paprikarouhetta

voita paistamiseen

Alkuun sulatin lempeästi paistipalan.

Puolen kilon kulmapaisti

Puolen kilon kulmapaisti

Paloittelin lihat.

Paloitellut lihat

Paloitellut lihat

Sekä sipulin, porkkanat ja suolakurkut.

Pilkotut ainekset

Pilkotut ainekset

Paistipaloihin paistoin kuumalla pannulla paistopinnat.

Paitopinnat

Paitopinnat

Kaikki ainekset valurautaiseen wokkipannuun. Lisäksi vesi ja kerma.

Valurautawokkipannu

Valurautawokkipannu

Koko pannu uuniin n. 40 min. 175 asteeseen. Lihat olivat jo pintapaiston jälkeen kypsiä, joten määrittelin porkkanoiden mukaan paistoajan.

Uunivalmis

Uunivalmis

Lisäksi perunamuusia ja ruusukaalia.

Valmis annos

Valmis annos

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi