Päivän kokeiluun meni makeaan etikkaliemeen säilötty jalapeno. Täysin kokeilu, mutta muistiin siltä varalta että osoittautuu käyttökelpoiseksi.
Olen selaillut erilaisia reseptejä pöytämausteeksi sopivaan chiliin. Satoa vielä tulee parvekepuutarhasta, joten mikä on kokeillessa.
Tarvitsin kahteen pieneen purkkiin:
- Jalapenoja
- Viinietikkaa 2 dl
- Hunajaa reilu dl
- Vettä reilu dl
- Kurkumaa, teelusikallinen
- Valkosipulia kynsi/purkki viipaloituna
Valkosipulia en ole aikaisempiin kokeiluihin käyttänyt.
Jalapenot sopiviksi siivuiksi. Jätin ne siemenet, mitkä eivät leikellessä irronneet.
Kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehautus, tai taisi ne kiehua muutaman minuutin kun askartelin jalapenoja purkkiin.
Purkit piripintaan lientä. Odottelin että mahdollsimman iso osa kuplista tuli pintaan.
Purkit keittelin vedessä. Ja sitten onneton minä pudotti myös kannet sinne. Kansissa oli muoviosia mukana, joten se eivät nyt sitten enää toimi. Käytin vaihtoehtoisena sulkijana muovipussia ja kuminauhaa. Riittää hyvin kokeiluun, jota maistellaan jo muutamien päivien päästä. Pidempää säilyttämistä ajatellen on sitten oltava tarkempi kansien kanssa.