Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: hunaja

Karamellisoitu jalapeno

Päivän kokeiluun meni makeaan etikkaliemeen säilötty jalapeno. Täysin kokeilu, mutta muistiin siltä varalta että osoittautuu käyttökelpoiseksi.

Olen selaillut erilaisia reseptejä pöytämausteeksi sopivaan chiliin. Satoa vielä tulee parvekepuutarhasta, joten mikä on kokeillessa.

Tarvitsin kahteen pieneen purkkiin:

  • Jalapenoja
  • Viinietikkaa 2 dl
  • Hunajaa reilu dl
  • Vettä reilu dl
  • Kurkumaa, teelusikallinen
  • Valkosipulia kynsi/purkki viipaloituna

Valkosipulia en ole aikaisempiin kokeiluihin käyttänyt.

Jalapenot sopiviksi siivuiksi. Jätin ne siemenet, mitkä eivät leikellessä irronneet.

Siivutettuja jalapenoja leikkuulaudalla

Siivutetaan

Kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehautus, tai taisi ne kiehua muutaman minuutin kun askartelin jalapenoja purkkiin.

Kattila jossa keltaista lientä

Liemi muuttui keltaiseksi kurkumasta

Purkit piripintaan lientä. Odottelin että mahdollsimman iso osa kuplista tuli pintaan.

Jalapenopurkki täynnä lientä

Piripintaan

Purkit keittelin vedessä. Ja sitten onneton minä pudotti myös kannet sinne. Kansissa oli muoviosia mukana, joten se eivät nyt sitten enää toimi. Käytin vaihtoehtoisena sulkijana muovipussia ja kuminauhaa. Riittää hyvin kokeiluun, jota maistellaan jo muutamien päivien päästä. Pidempää säilyttämistä ajatellen on sitten oltava tarkempi kansien kanssa.

Säilykepurkki jonka kantena muovipussi

Liemi värjää myös tuotteet 🙂

Inkiväärishotti talven piristäjänä

Olen talvikauden nauttinut joka aamu kipakan inkiväärishotin kahvin kaverina. Juomaan on melkein jäänyt koukkuun ja on tosi outoa aloittaa aamua ilman juomaa.

Shottipohjasta olen tehnyt myös maistuvaa inkivääriolutta saunajuomaksi. Sekaan vain porevettä ja sopivasti shottia. Raikas juoma on valmis 🙂

Shottiliemestä on siis moneksi.

Tänään oli taas aika laittaa uudet liemet keittymään.

Ainekset tänään:

Sitruunat, chili ja inkivääri lautasella. Hunajapurkki lautasen ulkopuolella

Päivän ainekset

Neljä sitruunaa

Iso luomuinkivääri – joo, oli iso. Usein vastaan tulee melko pieniä tapauksia luomuna.

Chili, ihan omasta kasvattamosta

Hunajaa

Vettä

Panimokäytössä on neljän litran kattila.

Siivutetut sitruunat, inkivääri ja chili

Ainekset siivuiksi ja kattilaan

Ainekset siivuiksi ja kattilaan. Sitruunat kuorin rouheasti. Inkiväärin vain huuhtelin hyvin. Chilin halkaisin.

Vettä niin paljon kuin kattilaan mahtuu.

Kattila joka kiehuu

Annetaan muhia

Kiehutetaan ja muhitetaan tunti pari, miten nyt aikaa on.

Keitos siivilöidään ja palautetaan kattilaan. Sekaan hunajaa maun mukaan. Minulla tuohon määrään menee noin puolikas purkki tänään käytössä olevasta. Kuumennus ja ehkä kiehautus. Eli hunaja kun on hyvin sulanut tuotokseen niin valmista on. Makua voi tarkistaa tässä kohden omaan suuhun sopivaksi.

Kolme litran pakastuspulloa ja purkki hunajaa

Loppufixsausta vaille

Jäähdytän ja pullotan litran pakastuspulloihin. Yksi pullo käyttöön ja jääkaappiin. Loput pakastimeen odottamaan vuoroaan. Tämä satsi riittää minulla shotteina noi puolitoista kuukautta.

Iittalan pikari jossa inkiväärijuomaa

Shotti

Ja ei kun nauttimaan!

Raikas inkiväärijuoma

Kesä ja helle on yllättänyt jo ennen kuin kesä on kalenterin mukaan päässyt alkamaan. Raikasta ja hyvää juomaa kaivataan virkistykseksi ja viilentämään oloa.

Ainekset

Chili-inkiväärijuoma

1 sitruuna
Pala inkivääriä
1–2 chiliä
2 l vettä
2 rlk hunajaa
Yrttejä – esim minttua tai vastaavaa

Koristeeksi tai juomaan sekaan kauden yrttejä. Minttu sopii hienosti. Sitä minulla ei ollut, mutta timjamin oksa pääsi koristamaan juomaa

Kattilaan

Paloittele ainekset kattilaan. Lisää vesi ja keitä seosta vartin verran. Siivilöi keitos ja lisää hunajaa maun mukaan. Jäähdytä ja tarjoa sellaisenaan tai jäiden kera.

Juoma

Lisää vaihtoehtoja löytyy vaikka täältä: Lisää variaatioita

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi