Kaupasta tarttui mukaan possun sisäfile.
Päivän versiona täytettynä pekonilla. Huoneen lämpöiseen fileen jaoin kahtia ja viilsin sisälle ristiin kaksi viiltoa fileerausveitsellä. Näin syntyneeseen tilaan tuuppasin savupekonia.
Sisälle sopii hyvin myös perinteisempi luumu tai kirsikkatomaatti. Fileisiin paahdin paistinpannulla pinnan.
Fileet uunivuokaan ja ympärille vihanneksia ja sipulia. Uuni n. 170 astetta ja aikaa 45min tai kun fileet tuntuvat kypsiltä.
Valmis filee saa hetken vetäytyä ennen tarjoilua.
Vihannesten lisäksi sopii hyvin maalaisuuniperunat.
Tasakokoiset perunat lohkotaan ja laitetaan marinadiin. Marinadissa muutama valkosipulinkynsi murskattuna, öljyä vajaa dl sekä suolaa ja pippuria. Huoneenlämpöiset perunat pyöritellään marinadissa ja laitetaan uunipellille. Possun kanssa uuniin.
Ja hyvää oli!
Vastaa