Kaupasta tuli mukaan vaihtelun vuoksi porsasta. Possu ei ole suosikkilihojani, mutta välillä tulee kokattua sitäkin.
Herra Snellmanin sivuita keksin hieman toisenlaisen käsittelyn fileelle ja sitäpä sitten kokeilemaan.
Liha esille ja siivuttamaan. Tai jotakin sinne päin 😀
Alkuun leikkasin tietenkin miten sattuu. Kimpale oli 1,5 kg, joten siitä tuli sitten muutakin laitettua. Sain aikaiseksi kahden leikkuulaudan pituisen ohuehkon levyn.
Levylle levitin pilkottua sipulia ja valkosipulia sekä raastettua tuoretta kurkumaa. Feta-tyyppisen juuston siivuja murensin mukaan. Levy tiukalle rullalle.
Ihan uskottavan näköinen rulla siitä tuli.
Sidoin rullan langalla. Koko komeus uunivuokaan ja uuniin. Lämpötila oli siinä 170 astetta. Rulla lämmitteli uunissa kunnes sisälämpötila oli 77 astetta.
Annoin vetäytyä rauhassa puolisen tuntia kannen alla. Folioon se kai olisi pitänyt kääriä, mutta jäi nyt toteuttamatta.
Rullan kaveriksi syntyi sitruuna-rosmariini perunoita. Perunat reiluiksi lohkoiksi, sitruunaöljyä, suolaa ja mustapippuria. Kaikki sekaisin ja perunat reippaaseen öljykylpyyn ja vuokaan. Pinnalle sitruunasiivuja ja tuoretta rosmariinia.
Perunat olivat possun kanssa alkuun uunissa. Possun poistuttua nostin lämpötilan 200 asteeseen.
Poistin paketista narut ja leikkasin possurullan siivuiksi.
Ihan kelpo possu siitä tuli 🙂
Vastaa