Tänään pääsivät käsittelyyn palsternakka ja nauris. Kummatkin olivat melko isoja.
Tarvittiin:
- iso palsternakka
- iso kaskinauris
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- 1,25 dl kermaa
- 1 kananmuna
- juustoraastetta
Melko isoja molemmat, joten päättelin että riittää hyvin kahdelle.
Aluksi kuoriminen ja paloittelu. Palaset kattilaan ja vettä sen verran että peittyvät.
Saivat kiehua kypsiksi. Haarukalla voi koittaa. Keitinveteen hieman suolaa.
Muusinuija tai sauvasekoitin sopivat tähän tehtävään mainiosti. Itse tykkään vähän rouheammasta tuotoksesta.
Soseeseen lisätään yhdistetyt kerma, kananmuna ja mausteet.
Sose ja liemi kaadetaan uunivuokaan. Päälle reilu kerros juustoraastetta.
Uuniin 200 astetta ja paistoaika tänään n. 40 min.
Gratiinin kaverina uunissa valmistui myös smetanalohi. Sopivat oikein hyvin yhteen.
Vastaa