Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Formula 1 VPN-Suomi

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: kanamuna

Kalamureke

Tänään synty kalamureketta ja vähän muutakin. Pakastimeen oli taas kerääntynyt useamman kalan ruodot, joten oli hyvä aika ryhtyä niitä käyttämään.

Ja tämähän on helppoa kuin heinän teko, jos ei lasketa sitä tiskipuolta sitten kun homma on tehty 😀

Kalat kattilaan ja vettä perään.

Kattila jossa sisällä kalanruotoja, kalan pää näkyy ylä oikealla

Ruodot saivat hetken kiehua kattilassa. Sitten riipimispuuhiin eli kalan lihan irrottamiseen ruodoista. Iso kasa niitä taas tulikin. Huomasin heti että riittää muuhunkin kuin murekkeeseen, mutta se on jo taas toinen juttu.

Kuvassa ainekset, suolaa perunajauhoja mustapippuria, sipuli, paprika ja kaksi kananmunaa

Aineksia esiin. Tänään käytettiin:

  • Sipuli
  • Paprika, suippomalli oli
  • Kaksi kananmunaa
  • Kermapurkin loppu
  • Suolaa
  • Perunajauhoja ruokalusikallinen
  • Mustapippuria
  • Kuivattua tilliä
  • Voita
  • Korppujauhoja

Tehosekoittajassa kalamurenia, sipulia ja pala paprikaa

Sipuli, paprika ja kalapalat tehosekoittajaan ja surrur.

Seokseen lisätään kermaa

Sekaan vielä kermaa. Makua kannattaa tunnustella tässä kohtaa ja lisätä tarvittaessa mausteita.

Seokseen on lisättu kaksi kananmunaa, keltuaiset näkyvät kalamassan päällä

Lisätään kananmunat ja koko komeus vielä surrur. Kalamassa laitetaan vuokaan. Ei kannata täyttää ihan täyteen, koska paistos kohoaa uunissa. Vuoka oli voideltu ja korppujauhotettu.

Kalamassaa täynnä oleva vuoka on asetettu isompaan uunivuokaan ja väliin kaadetaan vettä

Murekevuoka asetetaan isompaan uunivuokaan ja täytetään kuumalla vedellä. Paistetaan uunin alatasolla 200 asteessa n. 50 min.

Ole varovainen nostelussa, vesi on kuumaan uuniin mennessä ja myös pois otettaessa.

Valmis mureke vuokassa

Hieno ruskea pinta tuli. Vuoka saa hetken levähtää ja jäähtyä ennenkuin se kumotaan astiastaan pois. Jos olet hyvin voidellut vuokasi, niin se hoituu kätevästi.

Valmis mureke kahtia leikattuna leikkuulaudalla

Hyvä ja maukas tuli. Murekkeen voi koristella ja päällystää jos haluaa.. Tai sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä aterian osana. Sopii hyvin myös leivän päälle 🙂

 

Palsternakkanaurisgratiini

Tänään pääsivät käsittelyyn palsternakka ja nauris. Kummatkin olivat melko isoja.

Tarvittiin:

  • iso palsternakka
  • iso kaskinauris
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1,25 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • juustoraastetta
Palsternakka ja kaskinauris

Palsternakka ja kaskinauris

Melko isoja molemmat, joten päättelin että riittää hyvin kahdelle.

Aluksi kuoriminen ja paloittelu. Palaset kattilaan ja vettä sen verran että peittyvät.

Palsternakka ja nauris paloja kattilassa kiehumassa

Palsternakka ja nauris paloja

Saivat kiehua kypsiksi. Haarukalla voi koittaa. Keitinveteen hieman suolaa.

Palsternakka ja naurispalaset muhennettuina perunanuijalla

Muhennetaan pieneksi

Muusinuija tai sauvasekoitin sopivat tähän tehtävään mainiosti. Itse tykkään vähän rouheammasta tuotoksesta.

Soseeseen lisätään yhdistetyt kerma, kananmuna ja mausteet.

Gratiini uunivuokassa ja päällä juustoraastetta

Vuokassa

Sose ja liemi kaadetaan uunivuokaan. Päälle reilu kerros juustoraastetta.

Uuniin 200 astetta ja paistoaika tänään n. 40 min.

Paistettu gratiini uunista tulleena

Uunista tullut gratiini

Gratiinin kaverina uunissa valmistui myös smetanalohi. Sopivat oikein hyvin yhteen.

Annos, jossa uunilohta, gratiinia ja porkkanaraastetta

Annos

 

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi