Pari vinkkiä myös siihen kuinka voi hyödyntää eilisen ruokaa ja vähentää ruokahävikkiä.
Kategoria: Ruoka Page 2 of 13
Pari vinkkiä myös siihen kuinka voi hyödyntää eilisen ruokaa ja vähentää ruokahävikkiä.
Viime aikoina on tullut tehtyä itse mysliä, joka on helppo lisuke jugurtin tai vaikka mehukeiton kanssa.
Kerrotaan, että myslin kehitti sveitsiläinen lääkäri sairaalapotilaiden ravinnoksi viime vuosituhannen alkupuolella. Se oli eräänlaista raakaruokaa, josta myöhemmin kehittyi meidän tuntemamme kaupallinen mysli.
Kaupan myslipaketin sijasta voit tehdä herkun myös itse ja kätkeä lempiryynien sekaan juuri sitä mitä haluaa sieltä löytää.Omaa mysliä voi varioida mielensä mukaan loputtomiin ja säätää omaan suuhun sopivaksi.
Tähän tarvittiin tällä kertaa:
- Puoli pakettia isoja kaurahiutaleita (voit käyttää haluamiasi ryynejä)
- Kauralesepurkin pohjat, ehkä desin verran
- Pähkinöitä, erilaisia
- Aprikoosia
- Rusinoita
- Kuivattuja banaanilastuja
- Itse kuivattuja kirsikoita
- Kanelia
- 1/2 dl Oliiviöljyä
- 1/2 dl Vaahterasiirappia
Työjärjestys:
Aprikoosit pilkotaan pieniksi paloiksi ja jätetään odottamaan leikkuulaudalle.
Pähkinät ja kuivatut ainekset surautetaan palasiksi tehosekoittimessa.
Sekoitetaan yhteen muiden kuivien ainesten kanssa kulhossa.
Vaahterasiirappi ja oliiviöljy sekoitetaan. Lisätään sekaan vähän kanelia. Seos sekoitetaan kulhossa kuivien ainesten kanssa.
Lisätään pähkinät, rusinat ja aprikoosit.
Koko komeus uunipellille ja uuniin paahtumaan n. 175 asteeseen vartiksi. Kääntele välillä ja tarkkaile että paistos ei pala vaan ainoastaan paahtuu.
Uudenvuoden päivän ruokana oli hirvipaisti.
Innoittaja löytyi täältä KLIK
Ohje oli sen verran mahtava ja tuotos hyvä, että onhan se talteen laitettava 🙂
Tarvittiin:
- hirveä
- viispippurimaustetta (löytyi mökin kaapista)
- suolaa
- voita paistamiseen
- kasvisliemikuutio
- iso porkkana
- punasipulia (muukin käy, mutta sitä oli joulumökillä mukana)
- vettä
- kermaa
- vehnäjauhoja
Hirvi lähti mökille matkaan jo kotoa pakastimesta. Vajaa kilonen pala. Otin lihakimpaleen sulamaan neljä päivää ennen käyttöä jääkaappiin. Sulaminen tapahtui hyvin hitaasti. Kun se oli enimmäkseen sulanut hieroin pintaan viispippurimaustetta ja suolaa. Käärin paistin tuorekelmuun ja palautin jääkaappiin.
Käyttöaamuna paisti tuli jääkaapista paria tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
Paistinpannulla paistoin paistin kauttaaltaan pinnat kiinni voissa. Liha saa vähän ruskistua.
Pilkoin pataan porkkanaa ja sipulia.
Pintapaistettu paisti uunipataan juuresten päälle. Lisäsin paistinpannuun vettä sekä kasvisliemikuution ja kaadoin pannunpesuvettä pataan sen verran, että paisti oli puoliksi vedenpinnan päällä.
Ripottelin vielä suolaa vähän paistin päälle.
Pata uuniin, ilman kantta ja lämpötila 150 astetta. Sai olla puolisen tuntia ja sen jälkeen laskin lämpötilan 120 asteeseen. Paisti sai kölliä rauhassa uunissa. Välillä kääntelin toisinpäin. Kääntelyä tuli paistamisen aikana puolen tunnin välein.
Paisti viihtyi uunissa 3,5 tuntia. Sen jälkeen käärin sen vielä folioon hetkeksi. Tasaantumisen jälkeen siivutin fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi.
Paisti vetäytyi kasaan jonkin verran ja kaadoin kasariin osan liemestä. Siitä tein kerman kanssa kastikkeen lihalle. Pari ruokalusikallista vehnäjäuhoja oli riittävä suurus kastikkeelle. Hieman viispippurimaustetta lisäksi.
Lisänä oli keitettyjä perunoita.
Vaihekuvia ei tullut otetuksi, mutta hyvä ohje talteen siitä huolimatta.
Tällä oli hyvä aloittaa vuosi 2023!
Kuvan hirvi ei liity tapaukseen.
Jäikö joulusta yli perinteisiä laatikoita? Aikaisemmin jo hyödynsin lanttulaatikon rieskoiksi. Tänään oli vuorossa porkkana- ja perunaalaatikon jämät.
Tarvitaan:
- Laatikoiden jämiä
- 2-3 Kananmunaa
- Mausteita maun mukaan
- Tilkka kermaa
- Jauhoja tukevoittamaan taikinaa
- Voita/öljyä paistamiseen
Jämät kulhoon ja ainekset sekaisin.
Paistetaan pannulla keskilämmöllä. Käännetään ohuilla lastoilla molemmilta puolilta pihviä. Pysyy paremmin kasassa. Oikealla lettupannulla voi olla helpompi paistaa. Itse paistelin mökin kaapista löytyneellä isolla paistinpannulla.
Paistetaan kullanruskeaksi molemmilta puolilta.
Aurinkoiset pihvit maistuvat tuoreiden vihannesten tai vaikka tähteeksi jääneen sienisalaatin kanssa. Lusikallinen jotakin kastiketta sopii myös hyvin kaveriksi. Rosollin kastike tai sitten pelkkä Creme Fraice tms.
Hyvää tuli tästäkin
Jäikö joulusta lanttulaatikkoa yli.
Voit hyödyntää sen tekemällä maukkaita rieskoja lisäämällä muutaman ainesosan. Näitä tein mökkiolosuhteissa kaikesta siitä mitä sattui kaapista löytymään.
Tarvitaan:
- Tähteeksi jäänyttä lanttulaatikkoa
- Maitoa ehkä desin verran
- Kauraryynejä tms mitä kaapista löytyy
- Jauhoja, jotakin sorttia
- Kananmuna
- Suolaa
- Voita tai muuta sopivaa rasvaa
Laatikonjämä kulhoon ja muut ainekset perään.
Sekoitetaan ja lisätään jauhoja sen verran, että taikina vähän jämäköityy.
Leivinpaperin päälle viisi taikinakekoa, jotka tasasin jauhotetuilla käsillä.
Pistellään haarukalla reikiä rieskoihin.
Pieni siivu voita päälle ja uuniin.
Uuniin n. 250 astetta ja aikaa meni vartin verran.
Hyvää tuli vaikka itse kokeilinkin.
Mitä sinä teet ylijääneille jouluruuille?
Itsenäisyyspäivän ruokana oli siikapaistos kotimasesta siiasta.
Lisänä oli suppilovahveroita ja sipulia sekä keitettyä kananmunaa täytteenä.
Tarvittiin:
- siikafileitä
- suppilovahveroita
- sipulia
- keitettyjä kananmunia
- paprikaa
- smetanaa
- kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- juustoraastetta
Näin tehtiin:
Siikafileistä irroitetaan nahat.
Suppilovahverot (omat oli kuivattuja, joita liotin puolisen tuntia vedessä) ja keitetyt kanamunat sekä pieneksi pilkotut sipulit yhdistetään ja maustetaan.
Lisätään muutama ruokalusikallinen smetanaa. Täyte maustetaan maun mukaan. Minulla oli käytössä yksinkertaiset mausteet eli suola ja mustapippurirouhe. Vakiomausteet omassa keittiössä.
Kalat kieritetään rullalle ja sieni-sipuli-muna seosta jokaisen rullan sisään.
Päälle laitoin vielä vähän parikasuikaleita.
Vuokaan lisätään tilkka kermaa ja päälle juustoraastetta.
Uuniin 200 astetta ja max. puolisen tuntia.
Lisukkeena oli uuni juureksia ja pannulla paistettua lehtikaali-valkosipulihässäkkää.
Hyvää tuli. Ehkä hieman rohkeampaa maustamista olisi voinut käyttää.
Toivelistalle ilmestyi hampurilaispäivä.
Siispä toivetta toteuttamaan. Ensiksi lähti valmistumaan sämpylätaikina. Kokeiluun pääsi Iltalehdestä poimittu ohje TÄSSÄ
Pitkät kohotusajat toteutuivat lähes täysimääräisinä ja se kyllä kannatti. Tällä ohjeella tulee tehtyä toistekin sämpylöitä.
Ainoa muutos minkä tein ohjeeseen oli jauhot. Käytin puolet määrästä sämpyläjauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Tähän vielä kopioituna ohje Iltalehden sivulta varuilta. :
Hampurilaissämpylät
(8 suurta tai 16 pientä)
- 2 dl vettä
- ¾ dl maitoa
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl suolaa
- 35 g voita
- muna
- Lisäksi:
- oliiviöljyä kulhoon
- muna voiteluun
- sesaminsiemeniä
1. Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja sokeri ja anna seoksen seistä, kunnes se alkaa hieman kuplia (noin 5 minuuttia).
2. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi pehmeä voi jauhoihin, jotta saat murumaisen seoksen. Kaada hiivaseos jauhojen joukkoon. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää jauhoseokseen.
3. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia, kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja leivinalustasta ja pinta alkaa tuntua sileältä. Siirrä taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota kaksinkertaiseksi (1-2 tuntia).
4. Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja jaa se 8 tai 16 osaan. Pyöritä osat kevyesti palloiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kohoamaan kaksinkertaiseksi (1-2 tuntia).
5. Kuumenna uuni 200°c:seen. Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja ripottele halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä.
Hirvipihvit
Hirven jauhelihaa on pakkasessa vielä riittämiin. Sillekin löytyi hyvä ohje, jota vähän tuunailin ja lopputulos näytti tältä.
- 1 sipuli
- n. 500 g hirvenlihaa jauhettuna
- 2 tl sinappia
- 1tl suolaa
- mustapippuria
- 100 g pekonia
- 1dl korppujauhoja
- kaksi kananmunaa
- voita paistamiseen
Hienonna kuorittu sipuli. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi

Laita hirven jauheliha kulhoon, mausta pippurilla ja suolalla, lisää pekonit ja sipulit, korppujauho ja viimeisenä kanamunat.
Paistoin taikinasta muovattuja pihvejä voissa pannulla n. 8 minuuttia.
Lisukkeiksi valikoitui
- sipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
- tomaattia
- paprikaa
- koskenlaskija cheddaria tosin dippinä kun siivuja ei ollut varastossa
- salaattia
- majoneesia, josta osan maustoin kirsikkasurvoksella (hirvelle sopii myös puolukka ja karpalo)
Kokoamisvaiheessa halkaistu sämpylä hetkeksi pannulle rapsakoitumaan.
Sitten vain kokoamaan kaikkea hyvää sämpylöiden väliin 🙂
Hyvää tuli. Voi tehdä toistekin.
Iltapalaksi tuli koottua toinen 😀
Onko talous tiukalla? Miten ruoka riittää?
Tässä yksi mahdollisuus hyödyntää kokonainen kala kokonaan. Jos fileoit, tai kaupassa fileoidaan kala niin ota roippeet talteen. Niistä saa vielä vaikka mitä hyvää eikä niitä kannata laittaa käyttämättömänä biojätteeseen.
Tällä kertaa käytössäni oli kahden ison lohen ruodot, jotka oli asiantuntija kaupassa fileoinut. Ruodot olivat odottaneet pakastimessa vuoroaan. Tarkoituksena oli tehdä kalapullia, mutta kyllä niistä nappeja tuli. En osaa tehdä pyöreitä pullia mistään materiaalista 😀 Jos jollakin on olemassa ohje niiden tekemiseen niin kannattaa ehdottomasti jakaa se. Toisaalta muoto ei haitannut makukokemusta ollenkaan.
Lisäksi tarvitsee
- kananmunia, 1-2 kpl
- tilkka kermaa
- ohra- ja vehnäjauhoja tarvittaessa
- suolaa
- pippuria
- sipulirouhetta
- tilliä
- sitruunamehua
- voita paistamiseen
- smetanaa
Näin tehdään
Ensin laitetaan kalat kattilaan, lisätään vettä ja keitetään sen verran, että kala on kypsää.
Kalan ruoto nostetaan leikkuulaudalle. Liha irroitetaan ruodoista lusikalla tai ihan vaan käsin.
Riivityt kalapalat asetetaan lautaselle. Aikamoinen keko tulikin käyttöön 🙂
Seuraavaksi taikinan valmistukseen. Ota esille tehosekoitin ja kulho, jossa valmistat taikinan.
Laita kalapalat tehosekoittimeen ja myllää ne seokseksi.
Lisää haluamiasi mausteita sekä 1-2 munaa, riippuen kalamassan määrästä. Jos taikina jää löysäksi, voit lisätä sekaan jauhoja. itse käytin ohra- ja vehnäjauhoja tässä taikinassa.
Anna taikinan hetki levätä.
Paista kalapullat voissa pannulla.
Lisukkeeksi tein perunamuusia. Tälläkertaa ihan valmiista LIDLin perunasosejauhoista. Kalat saivat kastikkeekseen smetana-tilli-sirtuunamehu kastikkeen.
Kahdesta kalasta tehdyistä kalapullista meidän kahden hengen perhe syö kaikkiaan kolme kertaa. Edullista, vai mitä?
Onko talous tiukalla? Mietitkö miten saat ruokaa riittämään? Keksi lisää oivia tapoja hyödyntää raaka-aineet loppuun saakka.
Jatkojalostusta riivityistä ruodoista
Ruotoja ei kannata vielä tämänkään jälkeen hävittää. Palauta ne kattilaan ja jatka keittämistä, niin saat maittavan kalaliemen myöhempiä tarpeita varten. Voit jättää kaupan kalaliemikuutiot ostamatta 🙂 Ruodoille riittää keittoajaksi puolisen tuntia. Voit maustaa liemen erilaisilla mausteilla ja vaikka sipulin- ja porkkanan kuorilla. Anna keitoksen tiivistyä. Lopuksi siivilöi liemi ja pakasta sopiviin kerta-annoksiin. Joku käytää jääpalakuutioita, itse käytän usein pienimpiä Minigrip- tai vastaavia pakastuspusseja.
Lisää vinkkejä myös www.wastefeast.fi Waste&Feast
Kirsikoiden aika on parhaimmillaan. Sadot kypsyvät puissa ja niistä kisataan kilpaa lintujen kanssa.
Itselläni ei ole kirsikkapuuta, mutta hyvillä ystävilläni on. Olen saanut olla osallinen heidän saaliistaan. Tänä vuonna marjoja tuli paljon ja niitä riitti myös lintuporukoille, sillä ylemmille oksille ei mitenkään pääse keräämään. Monta astiallista kerättiin parissa tunnissa. Toki välissä ehdittiin myös kahvitella.
Alkuvalmistelut
Tuli siis paljon marjoja ja niiden kanssa sitten miettimään mitä tehdä. Sellaisenaan eivät säily kovin pitkälle.
Alkuun poistin kivet kirsikoista klemmarin avustuksella. Se hoituu melko kätevästi kun alkuun pääsee.
Perinteisesti olen tehnyt glögipohjaa talviajaksi. Hyviä mausteita sekaan ja vahvaa viinaa purkki täyteen. Niin tapahtui tänäkin vuonna ja purkit ovat tekeytymässä kaapissa. Pieni koukkaus kiven alle ja kääntö ulos. Olen itse kaksikätinen, joten käden vaihtaminen ei hidastanut puuhaa. Taustalla ja viihdykkeenä meni kaksi Speden elokuvaa. Käytännössä siis poistin kiviä kolmisen tuntia 😀
Marjojen säilöminen ja käyttö
Osan kirsikoista muusasin, jotta mehustuminen pääsee alkamaan. Mehuksi laitoinkin osan ja pakastin pulloihin. Näin ei tarvinnut lisätä valtavia sokerimääriä mehuun. Itse pidän vähäskerisesta mehusta. Hapankirsikka kaipaa monen mielestä makeutta. Sitä voi sitten lisätä käytettäessä, jos haluaa.
Kirsikkamehun kerrotaan auttamaan myös parantamaan unta. Siispä ihmiskoetta tekemään ja iltaisin pieni hörppy mehua 🙂
Osa marjoista päätyi isojen säilykepurkkien pohjalle laitettujen jouluisten mausteiden päälle. Tänä vuonna käytin kaneli- ja vaniljatankoa, kokonaista anista, appelsiininkuoripalasia ja neilikoita sekä ruokosokeria.
Purkit täyteen kirkasta eli tällä kertaa Bacardia ja Tapiota sekä mausteena vielä pieni pullollinen mantelilikööriä. Purkki tiiviisti kiinni ja sekoitetaan hölskyttämällä. Säilytys ihan huoneenlämmössä ja pimeässä eli kaappiin meni. Pitää muistaa ravistella ajoittain että mausteet hyvin sekoittuvat. Marraskuun alussa sitten siivilöidään ja pullotetaan. Pullot säilytetään kylmässä. Joulukuussa voi jo maistella 🙂
Osa kirsikoista päätyi kuivattvaksi. Ihan ilmakuivauksella homma hoituu muutamassa päivässä. Leikkelin kirsikat pienemmiksi ja asetin alustalle paperin päälle. Kuivuminen tapahtui saunan lauteilla ja ulkona. Päivät ulkona ja yöt saunassa.
Kuivatuista kirsikoista voi sitten laittaa sattumia vaikka minne.
Mukavia ohjeita löytyy myös täältä Chilin kosketus
Tästä taas talteen hyvä kalaohje 🙂
Tarvitaan:
- kala, tässä käytin siikaa
- öljyä
- suolaa
- reilu desi soijakastiketta
- reilu desi vettä
- 2 rlk kalakastiketta
- inkivääriä
- chiliä oman maun mukaan
- pala sitruunaruohoa
- korianteria
- sitruunamehua
- hunajaa
- sipuli
- pari herkkusientä
- ruohosipulia
Pakastimesta pääsi käsittelyyn hirven jauheliha. Suunnitelmissa oli tehdä lihapyöryköitä. Niiden tekemisessä en ole mikään erityinen mestari, joten en tiennyt aloittaessani että tekisin jotakin erityisen maukasta. Sellaista nyt vaan sattui tulemaan, joten ohje talteen. Innoittajana tällä kertaa netin kätköistä löytynyt Hellapoliisin ohje
Ja näin se taipui kotikeittiössä:
- 450 g hirven jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rlk kuivattua sipulirouhetta
- 1 rlk kuivattua valkosipulirouhetta
- 2 tl kuivattua minttua
- ½ tl suolaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl kurkumaa
- 0,5 dl kermaa
- voi-öljy-seosta paistamiseen
Kastike:
- 210 g Mutti tomaattmurskaa (pieni purkki, sopii hyvin kahden hengen talouteen)
- 1 prk (2 dl) Kara kookosmaitoa
- 1 rlk kuivattua valkosipulirouhetta
- Chiliä maun mukaan
- 2 tl juustokuminaa
- Paprikarouhetta
- Mustapippuriroihetta
- ½ tl suolaa
- ½ dl vettä
Ensin jauhelihataikina
- Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään tilkka kermaa. Annetaan hetki vetäytyä. Kun seos on sopivan notkeata siin lisätään hirven jauheliha sekaan ja vaivataan tasaiseksi.
- Pyöritetään pieniä pullia ja paistetaan reilussa voi-öljy-seoksessa paistinpannulla.
- Valmiit pullat siirretään lautaselle
Sitten kastike
- Kaikki ainekset kattilaan ja annetaan poreilla jonkun aikaa (10 min). Maistetaan ja lisätään tarvittaessa mausteita.
- Lopuksi lihapullat kastikkeen sekaan
Lisukkeena käytin alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti couscousia.
Tänään lounas oli kantaa ottava ja tarjosi hiljaista tukea ukrainalaisille.
Päätin opetella tekemään Kevin kanaa. Kiovan kana on ruokalaji, joka valmistetaan kanafileesta ja yrttivoista paneroimalla. Ruokalajin alkuperän kerrotaan olevan kiistakapulana Venäjän ja Ukrainan välillä. Molemmat kertovat olevansa sen kehittäjiä. Kiovan kana on ollut myös tärkeä osa ukrainalaista kulttuuria. Siispä tutustumaan tähän makukokonaisuuteen.
Tarvitaan:
- Voita (valkosipulivoihin sekä paistamiseen)
- Öljyä
- Kolme valkosipulin kynttä
- Persiljaa
- Kanan fileitä
- Kaksi kananmunaa
- Tilkka vettä
- Vehnäjauhoja
- Korppujauhoja
- Suolaa
- Mustapippuria
Ensiksi valmistetaan yrttivoi.
Siihen tarvittiin: Voita, kolme murskattua valkosipulin kynttä sekä pakastimen pohjalta persiljaa. Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan muut ainekset.
Saatu seos voidaan pyörittää tangoksi ja laittaa pakastimeen jäähtymään.
Käytän maustevoipötköjen tekemiseen joskus Japanista tuomaani sushien valmistamiseen tarkoitettua muottia. Muotti vuorataan kelmulla ja voi asetetaan muotin pohjalle. Päällimmäinen muotin osa pyöristää tuotoksen.
Jäähtynyt/jäätynyt valkosipulivoi pilkotaan pienemmiksi palasiksi.
Fileerausveitsellä leikkasin taskun fileeseen. Kannattaa varoa, että ei puhkaise filettä 🙂
Valkosipulivoin palasia laitetaan tasku täyteen. Taskun pää sidotaan koktailtikulla umpeen niin että maustevoi ei karkaa sisältä pois.
Kuorrutukseen tarvitaan kolme ainesta. Kaksi kanamunaa rikotaan ja lisätään sekaan tilkka vettä. Venhäjauhoihin sekoitetaan muut mausteet. Tällä kertaa käytössä oli suolaa ja mustapippuria. Kolmannessa lautasessa on korppujauhoja.
Kanafile pyöritellään ensin muna-vesiseoksessa ja sen jälkeen vehnäjauhoissa. Lopuksi se pääsee korppujauhokylpyyn.
Fileet paistetaan voi-öljy seoksessa paistinpannulla keskilämmöllä sen verran että saadaan kauniin ruskea pinta.
Fileet asetetaan uunivuokaan ja uuniin n. 20 min ja asteita 200. Päälle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin kanafileet eivät pääse palamaan ja kuivumaan.
Paistamisen jälkeen poistetaan tikut.
Ja sitten ei muuta kuin syömään. Kylkeen perunamuusia ja herneitä.
Ihan ensiksi. Minä en ole leipuri.
Toiseksi, piti tehdä jotakin yllättävään kahvihetkeen sellaisista aineksista jotka löytyvät kotoa. Pakastimessa oli vielä marjoja, joten sieltä jotakin esiin ja kokkaamaan 😀
Iltalehden sivuilta löysin helpon marjapiirakan ohjeen, jonka uskoin osaavani valmistaa.
Pieni mukailu tuli tietenkin heti alkuun kun kotona oli vain kolme kananmunaa. Siispä tähän juuri se kooste, jolla tein.
Tarvittiin:
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl maitoa
- 2 dl sulatettua voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- mansikoita ja puolukoita pakastimesta
Ja näin tehtiin:
- Munat ja sokeri sekaisin kulhossa.
- Kuivat aineet sekaisin.
- Sulatettu voi sekä maito kulhoon. Sekoitetaan.
- Jauhot ja leivinjauhe sekä vaniliinisokeri mukaan. Seos tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikinamassa vuokaan.
- Päälle pilkotut mansikat ja puolukat.
- Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 25 min.
Tuli niin hyvää että kokki hämmästyi itsekin 😀







































.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)













