Ostin kaupasta hieman vieraamman kaalin. Kyssäkaalit ovat parhaimmillaan.
Kyssäkaalin lisäksi valitsin gratiiniin pari porkkanaa. Kuorin ja siivutin molemmat.
Keitin niitä n. 15 min, kunnes olivat pehmeitä. Keitinvedessä oli vähän suolaa.
Kiehumisen aikana valmistelin muut ainekset.
Sain tyttäreltä purkillisen turkkilaista valkoista juustoa. Juusto on fetatyyppistä, mutta miedompaa. Se soveltuu hyvin erilaisiin paistoksiin.
Siivutin juustopalan valmiiksi. Valutetut kyssäkaalit ja porkkanat ladoin uunivuokaan vuorotellen juuston kanssa.
Mausteeksi hieman mustapippuria ja tuoretta timjamia. Lisäksi laitoin öljyä kerrosten päälle. Tälläkertaa sitruunainen oliiviöljy.
Lopuksi koko komeus paksun juurtoraastekannen alle uuniin muhimaan. Asteita oli 225 ja aikaa kului n. 20 min.
Hyvältä näyttää ja tuoksuu.
Annostelin gratiinin kylmän paahtopaistin kaveriksi lautaselle.
Kaikkea jäi vielä seuraavallekin päivälle. Gratiini maustuu vielä yön aikana, joten lepo tekee sille hyvää.
Halutessaan voi ennen uuniin laittamista lorauttaa kermaa sekaan tai korvata valkoinen juusto tavallisella juustoraasteella.
Tällä kertaa kuitenkin näin.
Vastaa