Alkysyksyllä hankin puolikkaan karitsan pakastimeen. Liha on paloiteltu pienempiin osiin. Tänään käsittelyyn päätyi 350 gramman kimpale luutonta karitsan karetta.

Marinadi

Marinadiin päätyi öljyn kanssa tuoretta timjamia ja rosmariinia, mustaa pippuria, valkosipulia ja yksi kuivattu chili murskattuna. Lambi viihtyi n. 6 tuntia liemessään.

Ruskistus

Ruskistin pinnat pannulla ja laitoin karitsan uunivuokaan. Uunin lämpötilä 175-200. Lihamittarinkin laitoin vaikka oli pieni palanen. Karitsa oli uunissa n. 20 min. Sisälämpötila ehti 70 asteeseen saakka.

Valmis kare

Hetken vetäytymisen jälkeen leikkasin lihan siivuiksi. Kypsyysaste oli ihan sopiva vaikka mittari näyttikin enemmän kuin oli tarkoitus. Ehkä lihan koko vaikutti myös mittarin lukemaan.

Lisuke

Lisäkkeeksi valmistin suppilovahverorisottoa. Pilkoin risottoa varten yhden sipulin ja yhden porkkanan pieneksi. Suppilovahverot olivat kuivattuja edellisen vuoden satoa, jota liotin tunnin verran ennen käyttöä. Pienin saksilla valutetut sienet pieniksi.

Kuullotus

Pannulle voita ja kuullotin aineksia hetken aikaa.

Kattilaan vettä ja kasvislientä sekä reilu 1dl riisiä. Kun riisit olivat puolikypsiä lisäksin joukkoon kuullotetut ainekset.

Kattilassa

Mukaan meni myös 1/4 osa pakettia Koskenlaskija juustoa.

Valmis

Risotto hautui n. 20 min pienellä lämmöllä.

Ateriasta tuli oikein maukas.

Annos

Risotto:
riisiä
sipulia
porkkanaa
suppilovahveroita
Koskenlaskija juustoa
kasvislientä