Mennään kaukoruuan pariin. Pääosa käyttämästäni lihasta on suoraan tiloilta tai metsästäjiltä hankittua. Eli lähiruokaa ja usein vielä luomua. Joku aika siten LIDLin pakastealtaasta kuului kutsukuiskauksia ja päätin tutkia sitä tarkemmin. Myynnissä oli kengurua. En muista että olisi sellaista maistanut. Australiassa ei ole tullut käytyä ja telkkarin kautta maahantulotarkastuksia seuratessa vähän epäilyttää että pääsisikö edes maihin. Tosi tarkkaa siellä. Kenguru oli nyt kuitenkin päässyt maasta pois ja ostettavissa.

Kaupan pakastealkaan kengurunliha paketti

Pakastealtaan eksotiikkaa

Otin lihan sulamaan edellisenä päivänä. Paketin kyljessä suositeltiin hidasta sulatusta. Vuorokaudessa liha olikin sulanut. Tuntia ennen käsittelyä otin sen huoneen lämpöön.

Kengurunliha paketti avattuna pöydällä

Avattu paketti

Luin useita ohjeita netistä. Olivat hieman ristiriitaisia kypsyysasteen osalta. Koitin sitten luovia ohjekirjon keskivaiheilla.

Kuullotin alkuun voi-öljy seoksessa sipulia ja valkosipulia. Poimin ne hetken kuluttua pois ja lisäsin hieman öljyä. Paketissa oli kolme filettä.

Kengurunliha fileet pöydällä

Fileet

Taputtelin fileet kuivaksi talouspaperin kanssa ja siirsin pannulle kypsymään. Paistoin n. 3min ja käänsin.

Pihvit paistinpannulla

Pihvit pannulla

Mausteeksi päälle suolaa ja mustapippuria.

Paistettupihvi käärittynä folioon

Foliopaketti

Kevyen paistamisen jälkeen siirsin lihat folioon ja annoin vetäytyä siellä muutaman minuutin.

Kaadoin paistinpannulle 2dl kermaa ja tilkan vettä ja mukaan aikaisemmin kuullottamani sipulit. Kastikkeen maustoin vielä suolalla ja pippurilla.

Lisukkeeksi kengurulle tuli perunasosetta, salaattia ja pikkelöityjä porkkanoita sekä kermakastiketta.

Leikattu lihapinta on rose

Rose

Liha jäi hieman roseeksi ja suutuntuma oli oikein hyvä. Liha oli mehevä ja maukas ilman maustekyllästystä. Vaikka kyseessä onkin kaukoruoka, niin voin tehdä joskus toistekin.

Pikkelöidyt porkkanat

  • porkkanaa
  • vettä 3dl
  • punaviinietikkaa 0,5 dl
  • väkiviinaetikkaa 0,5 dl
  • suolaa
  • sokeria
  • korianteria kourallinen
  • inkivääriä n. 2cm

Leikkasin porkkanat ohuiksi tikuiksi.

Kiehautin liemen, jossa raastettu inkivääri, etikat ja mausteet. Kaadoin kiehuvan seoksen porkkanoiden ja korianterin päälle. Ja laitoin jäähtymään. Kaadoin nesteen pois. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kengurunliha annos lautasella

Annos