Tänään synty kalamureketta ja vähän muutakin. Pakastimeen oli taas kerääntynyt useamman kalan ruodot, joten oli hyvä aika ryhtyä niitä käyttämään.
Ja tämähän on helppoa kuin heinän teko, jos ei lasketa sitä tiskipuolta sitten kun homma on tehty 😀
Kalat kattilaan ja vettä perään.
Ruodot saivat hetken kiehua kattilassa. Sitten riipimispuuhiin eli kalan lihan irrottamiseen ruodoista. Iso kasa niitä taas tulikin. Huomasin heti että riittää muuhunkin kuin murekkeeseen, mutta se on jo taas toinen juttu.
Aineksia esiin. Tänään käytettiin:
- Sipuli
- Paprika, suippomalli oli
- Kaksi kananmunaa
- Kermapurkin loppu
- Suolaa
- Perunajauhoja ruokalusikallinen
- Mustapippuria
- Kuivattua tilliä
- Voita
- Korppujauhoja
Sipuli, paprika ja kalapalat tehosekoittajaan ja surrur.
Sekaan vielä kermaa. Makua kannattaa tunnustella tässä kohtaa ja lisätä tarvittaessa mausteita.
Lisätään kananmunat ja koko komeus vielä surrur. Kalamassa laitetaan vuokaan. Ei kannata täyttää ihan täyteen, koska paistos kohoaa uunissa. Vuoka oli voideltu ja korppujauhotettu.
Murekevuoka asetetaan isompaan uunivuokaan ja täytetään kuumalla vedellä. Paistetaan uunin alatasolla 200 asteessa n. 50 min.
Ole varovainen nostelussa, vesi on kuumaan uuniin mennessä ja myös pois otettaessa.
Hieno ruskea pinta tuli. Vuoka saa hetken levähtää ja jäähtyä ennenkuin se kumotaan astiastaan pois. Jos olet hyvin voidellut vuokasi, niin se hoituu kätevästi.
Hyvä ja maukas tuli. Murekkeen voi koristella ja päällystää jos haluaa.. Tai sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä aterian osana. Sopii hyvin myös leivän päälle 🙂
tiima
Tuo meni leivänpäällisestä myös hyvin. Ruodoista on moneksi kun vaan viitsii värkätä vähäsen.
Nadine G
Tässä on tosi hyvä resepti, koska aikaisemmin itse keksin tehdä kalaruodoista vain keittoa. Meillä keitto ei mene kaupaksi kovin hyvin, joten tästä on minulle pelastus. Kalaa syödään meillä kuitenkin aika paljon.