Ystävänpäivä ja laskiainen mahtuvat samalle viikolle. Havahduin laskiaissunnuntaihin ja päätin leipoa itse laskiaispullat. Ohje oli perus pullaohje ja onnistui yllättävänkin hyvin. Sitten ei muuta kun ystävän kanssa pullakahveille rannalle.
Se oli ehkä ihan liikaa ajateltu, sillä kädet jäätyivät jo siinä vaiheessa kun rakentelin laskiaispullia kokoon 😀 Pullaa mutustellessa mietin mistä koko ystävänpäivä on saanut innoituksensa. Omassa lapsuudessani tai nuoruudessani sitä ei liiemmin vietetty.
Toisessa blogissani enemmän Ystävänpäivän verisemmästä historiasta: KLIK
Laskiaspullaohje
- 25 ghiivaa
- 2½ dl maitoa
- 2 kananmunaa (toinen taikinaan, toinen voiteluun)
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- kardemummaa
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75-100 g voita tai margariinia
Työjärjestys:
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
- Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan.
- Lisää pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 10 pullaa. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista pullat uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 – 12 min.
Halkaise pullat ja laita sisälle hieman hilloa tai mantelimassaa oman mielihalun mukaan. Päälle kermavaahtoa. Hattu päälle ja namsnams.
Kahvi ja pulla maistuivat rannalla jossa oli todella kylmä. Keväämmällä sitten uudelleen uuden leipomuksen kanssa.
Vastaa