Netin syövereistä löysin ajatuksen kotipaistinpannulla tehdystä hiillostetusta kalasta. Pitihän sitä kokeilla.
Alkuun pari hyvän kokoista siikaa esille. Leikkasin suomustetut fileet annospaloihin ja nahkapuolelle tein muutaman viillon.
Kuumensin valurautapannuni hyvin kuumaksi ja laitoin suolaa pannun pohjan täyteen. Käytin karkeaa merisuolaa, mutta ehkä suolamyllyllä rouhittu hieman pienenpirakeinen olisi riittävä.
Fileet pannulle nahkapuoli alaspäin.
Paistumisen ajaksi peitin pannut leivinpaperilla ja laitoin päälle painon.
Painona käytin toista paistinpannua. Paino ehkäisee kalapalojen käpristymisen ja tasaisen paahtumisen suolapedillä.
Paistoin fileitä ehkä n. 3 min/puoli. Rapsuttelin pinnalta isot suolarakeet pois.
Kalasta tuli mehukas ja maukas ilman sen kummempia mausteita. Lisäkkeenä oli tälläkertaa valkosipuliset kermaperunat ja keitettyjä porkkanoita.
Vastaa