Pääsiäistä odotellessa päätin valmistaa jääkaapin uumenista löytyneistä palsternakoista ruokaa.
Kuorin ja leikkasin ne tikuiksi. Keitin kevyessä kasvisliemessä muutaman minuutin, jonka jälkeen siirsin juurestikut uunivuokaan.

Lisäsin liemeen hieman voita ja hyppysellisen vehnäjauhoja. Vispasin sekaisin ja annoin kiehua taas muutaman minuutin. Liemi palsternakkojen päälle niin että juuri ja juuri peittyvät. Päälle juustoraastetta ja koko komeus uuniin n. 20 min/200 astetta.

Vuoka

Vuoka

Kun pinta on kauniisti ruskettunut niin vuoka pois ja hetkeksi rauhoittumaan.

Tälläkertaa palsternakan kaveriksi löytyi uunissa paistettua possua sekä salaattia.

Ateria

Ateria

Tällä jaksaa katsella lumisadetta tämän päivän :happy:
Puutarhahommiin ei nyt sitten ole asiaa suunnitelmista huolimatta.

Vuokasta tuli annoksia neljä ja koko vuokan makrot tässä:

Makrot

Makrot