Tänään syntyi pororuukku.
Näitä tarvittiin:
poron lihaa köntti
voita
1 sipuli
2 dl pilkottuja sieniä
1 porkkana suikaleina
mustapippuria rouhittuna
suolaa
3 dl kermaa
pekonia
voitaikinaa
kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun
Alkuun lihapala sulamaan pakkasesta. Hieman hileinen liha on helpointa leikata ohuiksi suikaleiksi.
Suikaleet paistoin voissa isossa kattilassa, niin että saivat vähän väriä.
Lisäsin mukaan suikaloidut porkkanat ja pienityt sipulit.
Sekaan kerma sekä mausteet ja annetaan hautua n. 20 min kannen alla.
Tässä kohden uuni päälle n.200 astetta.
Hautumisen jälkeen siirsin koko satsin uuniruukkuun ja laitoin pekonia ristiinrastiin päälle. Käytin neljä siivua, enempikin olisi voinut laittaa.
Kaiken päälle vielä voitaikinakansi jonka koristelin taitavasti poron kuvalla 🙂
Kanamunavoitelun ja seesaminsiementen roiskimisen jälkeen vuoka pääsi uuniin n. 30 min.
Ruukku oli makoisa kokeilu, jota tulee tehdyksi toistekin.
Annoskuva ei tullut ihan tarkaksi. Harmi.
Poro on parasta – siitä ei mihinkään pääse.
Vastaa