Tänään käsittelyyn pääsi siika.
Tarvittiin:
- Kaksi siikafilettä
- Sipulia
- Sieniä (tänään pakaste ja kuivattu yhdessä)
- Koskenlaskija juustoa
- Parmesanjuustoa
- Voita paistamiseen
- Palsternakkaa
- Porkkanaa
- Kesäkurpitsaa
- Kalalientä
- Suolaa
- Valkopippuria
Aluksi poistin nahat fileistä. Ne lähtee siiasta hyvin vetämällä. Fileisiin ripottelin molemmille puolille suolaa ja valkopippuria ja jätin maustumaan muun valmistelun ajaksi.
Sipulin ja sienet (pakastimesta ja ihan itse keräämiä) pilkoin pieneksi. Lisäsin mukaan alppiauringossa kuivatettuja kanttarelleja, joita on vielä muutama ruokalusikallinen olemassa.
Sipulit ja sienet pääsivät pannulle kuullottumaan. Samalla haihtuu ylimääräinen neste sienistä. Kuullottumisen jälkeen lisäsin sekaan Koskenlaskijakuustoa ja raastettua parmesania. Jos lopputulos jää löysäksi niin voi lisätä hitusen vehnäjauhoja. Tavoitteena kiinteähkö muhennos. Jätin seoksen kuumalle pannulle odottamaan kokoamista.
Lisukkeiksi tuli tänään porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa pienikiksi kuutioiksi pilkottuna.
Ja sitten kokoamaan.
Siikafileiden selkäpuolelle asetin ison lusikallisen muhennosta ja kiepautin fileen sen ympärille. Kiinnitin fileen tikulla kiinni. Nostin varovasti kalat uunivuokaan ja lisäsin loput muhennokset päälle.
Pieneksi pilkotut vihannekset vuokaan ja sekaan vielä kalalientä noin puoleen väliin vuokaa. Päälle voi laittaa folion, niin vihannekset höyrystyvät samalla.
Vuoka oli uunissa n. 25 min ja asteita vajaa 200.
Ja valmista tuli. Muista poistaa tikku kalasta ennen ruokailua.
Vastaa