Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: sieni

Siikarullat sienimuhennoksella

Tänään käsittelyyn pääsi siika.

Tarvittiin:

  • Kaksi siikafilettä
  • Sipulia
  • Sieniä (tänään pakaste ja kuivattu yhdessä)
  • Koskenlaskija juustoa
  • Parmesanjuustoa
  • Voita paistamiseen
  • Palsternakkaa
  • Porkkanaa
  • Kesäkurpitsaa
  • Kalalientä
  • Suolaa
  • Valkopippuria
Siikafileet leikkuulaudalla

Fileet valmiina

Aluksi poistin nahat fileistä. Ne lähtee siiasta hyvin vetämällä. Fileisiin ripottelin molemmille puolille suolaa ja valkopippuria ja jätin maustumaan muun valmistelun ajaksi.

Sipuli ja sienisilppua leikkuulaudalla

Silpuksi menee

Sipulin ja sienet (pakastimesta ja ihan itse keräämiä) pilkoin pieneksi. Lisäsin mukaan alppiauringossa kuivatettuja kanttarelleja, joita on vielä muutama ruokalusikallinen olemassa.

Sienet ja sipulit kuullottuvat paistinpannulla

Pannulle kypsymään

Sipulit ja sienet pääsivät pannulle kuullottumaan. Samalla haihtuu ylimääräinen neste sienistä. Kuullottumisen jälkeen lisäsin sekaan Koskenlaskijakuustoa ja raastettua parmesania. Jos lopputulos jää löysäksi niin voi lisätä hitusen vehnäjauhoja. Tavoitteena kiinteähkö muhennos. Jätin seoksen kuumalle pannulle odottamaan kokoamista.

Lisukkeet pilkottuina leikkuulaudalla

Lisukkeet pieniksi

Lisukkeiksi tuli tänään porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa pienikiksi kuutioiksi pilkottuna.

Ja sitten kokoamaan.

Siikafileet sidottuna ympyräksi ja sienimuhennosta sisällä

Kootaan yhteen

Siikafileiden selkäpuolelle asetin ison lusikallisen muhennosta ja kiepautin fileen sen ympärille. Kiinnitin fileen tikulla kiinni. Nostin varovasti kalat uunivuokaan ja lisäsin loput muhennokset päälle.

Uunivuoka täydennetty lisukkeilla

Kaikki vuokaan

Pieneksi pilkotut vihannekset vuokaan ja sekaan vielä kalalientä noin puoleen väliin vuokaa. Päälle voi laittaa folion, niin vihannekset höyrystyvät samalla.

Vuoka oli uunissa n. 25 min ja asteita vajaa 200.

Annos, jossa pääosassa siikarulla, vihanneksia ja salaattia lisän lautasella

Annos

Ja valmista tuli. Muista poistaa tikku kalasta ennen ruokailua.

Sain vinkattuna kivan ohjeen ja lähdin sitä työstämään. Alkuinnoitus täällä: https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat/chili-con-sieni

Ainekset pöydällä

Käytössä tänään

  • Kanttarelleja 200g
  • Ruusukaalia 10 kpl
  • 3 valkosipulin kynttä
  • Pari chiliä (habanero ja hungarian hotwax)
  • Oliiviöljyä
  • Juustokuminaa 1tl
  • Paprikarouhetta
  • 2-3 rlk tomaattipuretta
  • 5dl kasvislientä
  • Purkki kidneypapuja
  • Purkki mustapapuja
  • 1/2 limen mehua
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Korianteria

 

  1. Sienet pieniksi siivuiksi, jätin pienemmät kokonaisksi
  2. Valkosipulit, sipuli ja chili pieneksi silppurilla.
  3. Kuullotin sipulin, chilin ja valkosipulin öljyssä. Sipulien kuullotusta wokkipannulla
  4. Sekaan  sienet, paprikarouhe ja juustokumina.
  5. Seuraavaksi sekaan tomaattipyree ja kasvisliemi
  6. Annetaan muhia noin 20 minuuttia.
  7. Valutetut pavut sekä ruusukaalit mukaan kastikkeeseen, kypsennä vielä n. 5 minuuttia.

Pavut siivilässä valumassa

  1. Mausta chili suolalla ja limen mehulla.
  2. Hienonna joukkoon lopuksi korianteria ennen tarjoilua.
Ruoka wokkipannulla

Ruoka wokkipannulla

Lohi-suppilovahvero pannu

Kaupasta kulkeutui mukana komea lohifile. Siitä saa tämmöinen kahden hengen talous monta ruokaa. Osa meni graaviksi ja osa lohikeitoksi. On sitten taas mitä syö tulevina etäpäivinä lounaaksi.

Osa päätyi uuteen kokeiluun eli Lohi-Suppilovahvero-pannuksi.

Näitä oli työpöydällä:

  • Lohi
  • Sipuli
  • Kuivattu suppilovahvero
  • Kerma
  • Smetana
  • Voi
  • Suolaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • Ruohosipulia
Lohipaloja, kuivattuja suppilovahveroita, sipuli ja kermapurkki

Ainekset

Alkuun lohi ja sipuli paloiksi.

Kuivatut suppilovahverot murskataan morttelin huhmarella

Suppilovahverot pienemmäksi

Suppilovahverot murskasin vähän pienemmiksi ja laitoin likoamaan kylmään veteen.

Lohipalat paistinpannulla paistumassa

Pannulle

Lohipalat voihin paistumaan paistinpannulle. Kääntelin palasia varovasti.

Sipulit ja liotetut suppilovahverot lisättynä pannulle

Sipulit ja sienet sekaan

Sipulit ja sienet sekaan. Hetken kuullotuksen jälkeen lisäsin puolikkaan kermapurkillisen kermaa ja smetana purkin lopun.

Saivat hetken muhia.

Pannulla olevan kastikkeen päällä ruohosipulia

Ruohosipulis joukkoon

Pakastimesta oman sadon ruohosipulia mukaan.

Ruoka-annos

Annos

Valmista tuli ja hyvää oli. Lisänä vielä porkkanapaoja ja vähän muusia sekä salaattia.

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi