Kaupasta kulkeutui mukana komea lohifile. Siitä saa tämmöinen kahden hengen talous monta ruokaa. Osa meni graaviksi ja osa lohikeitoksi. On sitten taas mitä syö tulevina etäpäivinä lounaaksi.
Osa päätyi uuteen kokeiluun eli Lohi-Suppilovahvero-pannuksi.
Näitä oli työpöydällä:
- Lohi
- Sipuli
- Kuivattu suppilovahvero
- Kerma
- Smetana
- Voi
- Suolaa
- Rouhittua mustapippuria
- Ruohosipulia
Alkuun lohi ja sipuli paloiksi.
Suppilovahverot murskasin vähän pienemmiksi ja laitoin likoamaan kylmään veteen.
Lohipalat voihin paistumaan paistinpannulle. Kääntelin palasia varovasti.
Sipulit ja sienet sekaan. Hetken kuullotuksen jälkeen lisäsin puolikkaan kermapurkillisen kermaa ja smetana purkin lopun.
Saivat hetken muhia.
Pakastimesta oman sadon ruohosipulia mukaan.
Valmista tuli ja hyvää oli. Lisänä vielä porkkanapaoja ja vähän muusia sekä salaattia.
Vastaa