Kaupasta kulkeutui mukana komea lohifile. Siitä saa tämmöinen kahden hengen talous monta ruokaa. Osa meni graaviksi ja osa lohikeitoksi. On sitten taas mitä syö tulevina etäpäivinä lounaaksi.

Osa päätyi uuteen kokeiluun eli Lohi-Suppilovahvero-pannuksi.

Näitä oli työpöydällä:

  • Lohi
  • Sipuli
  • Kuivattu suppilovahvero
  • Kerma
  • Smetana
  • Voi
  • Suolaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • Ruohosipulia
Lohipaloja, kuivattuja suppilovahveroita, sipuli ja kermapurkki

Ainekset

Alkuun lohi ja sipuli paloiksi.

Kuivatut suppilovahverot murskataan morttelin huhmarella

Suppilovahverot pienemmäksi

Suppilovahverot murskasin vähän pienemmiksi ja laitoin likoamaan kylmään veteen.

Lohipalat paistinpannulla paistumassa

Pannulle

Lohipalat voihin paistumaan paistinpannulle. Kääntelin palasia varovasti.

Sipulit ja liotetut suppilovahverot lisättynä pannulle

Sipulit ja sienet sekaan

Sipulit ja sienet sekaan. Hetken kuullotuksen jälkeen lisäsin puolikkaan kermapurkillisen kermaa ja smetana purkin lopun.

Saivat hetken muhia.

Pannulla olevan kastikkeen päällä ruohosipulia

Ruohosipulis joukkoon

Pakastimesta oman sadon ruohosipulia mukaan.

Ruoka-annos

Annos

Valmista tuli ja hyvää oli. Lisänä vielä porkkanapaoja ja vähän muusia sekä salaattia.