Kerran kesässä on tullut askarreltua ribsejä pidemmän kaavan mukaan.
Se hetki koitti tänäkin kesänä. Perusohjeeni on muutaman vuoden takaa TÄSSÄ
Hieman sävellellen meni nytkin. Valitsin pääosin samat tuotteet, mutta hallussa oleva neste/öljy valikoima on muuttunut.
Liotin porsaan ribsejä suolavedessä muutaman tunnin. Malliltaan olivat baby-tyyliä, niin en jättänyt likoamaan yön yli. Sen sijaan RUB-mausteseoksessani ne loikoilivat seuraavaan päivään.
Minun RUB 2020
- Ruokosokeri vajaa dl – hienonsin sokeripaloista, joita löytyi kaapista
- Suola 2 tl
- Paprikarouhetta 6 rlk
- Mustapippurirouhe 2 tl
- Sipulirouhe 3 rlk
- Muskotti, jauhettu 1 tl
- Kurkuma, jauhettu 2tl
- Vampyyrisuola 1 tl
- Lipstikka, kuivattu 2rlk
- Salvia, kuivattu 2 rlk
- Kaneli, jauhettu 2 tl
Aamulla ribsit uuniin, 125 asteeseen ja sitten laatimaan kastiketta. Ribsit viihtyivat uunissa lähes 4h.
Kastike:
- Sipulia, 2kpl
- Valkosilupia, 3 kynttä
- Voi, 30g
- Mutti tomaattimurskaa
- Balsamicoa
- BBQ oil
- Sitruunamehua
- Loppu RUB-seos
- Vamppyyrisuolaa
Alkuun sipuli voin kanssa kuullottumaan ja sen perään muut ainekset hautumaan kattilaan noin tunniksi. Maistellaan ja lisätään mausteita tarpeen mukaan.
Kastikkeesta tuli oikein maukasta ja maku vain parani keittämisen tai hauduttamisen myötä.
Keitin kasaan niin kauan että kastike oli löysän puuron oloista.
Ribsit uunista ja soosi päälle. Laitoin kummallekin puolelle.
Sen jälkeen vielä grillisastuksen alle n- 250 asteeseen. kun pinta oli hieman kuivunut (karamellisoitunut) niin askarrus oli valmista syötävää.
Liha irtosi luusta hyvin, eikä ollut kuivunut pitkässä valmistuksessa.
Lisukkeena uunilanttua ja salaattia.
Vastaa