Tänään oli kokeilevan keittiön raaka-aineena karitsan kyljykset. Paketti löytyi pakastimesta. Syksyllä ostin puolikkaan karitsan ja vielä löytyy maukkaita paketteja käyttöön.
Esille kaikkea tarvittavaa:
pakastettuja metsäsieniä – omaa satoa 🙂
sipulia ja valkosipulia pilkottuna pieneksi
punaviiniä
voita
suolaa
pippuria
vettä ja kasvisliemikuutio tuli myös käytettyä
Kyljykset ensin pannuun voissa paistumaan sen verran että pintaan sai hieman väriä.
Kyljykset uunivuokaan ja sipulit sekä sienet samaan pannuun kuullottumaan. Perään vielä vesi ja kasvisliemikuutio (omat keitetyt liemet ovat loppu, joten oli pakko tyytyä kuutioon. Tai ehkä sen voi jättää vain pois.)
Liemi ja sienet sekä sipulit vuokaan, niin että liemi peittää kyljykset. Sekaan vielä loraus punaviiniä sekä mausteiksi suola ja pippuri.
Koko komeus uuniin tunniksi vajaaseen 200 asteeseen..
Lisukkeeksi tuli tällä kertaa ruusukaalia. Maistuivat pitkästä aikaa oikein hyviltä.
Hyvä ja helppo ruoka. Menee jatkoon.
tiima
Hienoa kun löysit täältä muokattavan reseptin 🙂 Kiitos kun olet selaillut.
Eija
Kiitos ohjeesta! Kaikki tarvikkeet löytyvät kaapista ja riittävän vähän kuvioita pienessä mökissä kokkaamiseen. Oli pakko lisätä vähän yrttejä ja valmiin ruuan päälle creme fraiche, koska olivat hollilla.