Rapujuhlat kaipasivat shottia tai snapsia joka soveltuu kaikille. Aikaisemmin on käytetty erilaisia karpalo-kokeiluja, mutta nyt lähdin liikkeelle inkivääristä ja sitruunasta.
Tarvittiin
Pala inkivääriä
Neljä sitruunaa
Tilliä
Vettä
Tomusokeria.
Inkivääri raastetaan raastimella rouheaksi.
Sitruunan ensin pesin huolellisesti ja sen jälkeen vetelin kuoresta suikaleita, jotka laitoin inkiväärin perään.
Sitruunat puristin mehuksi ja kaadoin astiaan. Lisäksi saman verran vettä. Tässä taisi olla 2dl sitruunamehua ja 2 dl vettä.
Mukaan vielä nippu tilliä. Koko satsi jääkaappiin.
Seuraavana päivänä siivilöin seoksen ja lisäsin hieman tomusokeria. Jätin mehun hapahkoksi, mutta itse voi säädellä sokerilla makeutta. Sokeroinnin jälkeen mehu pulloon ja pakastimeen odottamaan käyttöä. Varo ettei jäädy kokonaan, hileentyä kyllä voi.
Kylmänä snapsilasiin ja se nostettiin ainakin ensimmäiselle pyrstölle. Hyvää tuli. Voi tehdä toistekin.
Vuosittaiset rapukekkerit tuli nautittua parhaassa seurassa.
Vastaa