Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Ruokaohjeita ja bloggaamista

Avainsana: tomaatti

Linssikeitto

Näitä tarvittiin tänään

  • 2 sipulia
  • Pala inkivääriä
  • Öljyä
  • Lemon Drop chili
  • Kurkumaa
  • Suolaa
  • Mutti tomaattimurskaa
    Tomaattipyrettä
  • n. 1 l vettä
  • 2,5 dl punaisia linssejä
  • 3 dl kookosmaitoa
    Koskenlaskija juustoa

Kuvassa ainekset joita reseptissä tarvitaan. linssejä, tomaattimurskaa, kookosmaitoa, inkivääriä, chiliä, sipulia ja öljyä

1) Pilko sipulit ja inkivääri pieneksi. Lisää kattilaan sipulisilppu, inkivääripalat, öljy sekä kaikki mausteet. Kuullota ja anna makujen herätä.

Kattilassa kuullottumassa inkivääri, sipuli ja chili

2) Lisää tomaattimurska ja vesi

3) Lisää huuhdellut linssit kattilaan ja jätä keitto kiehumaan noin 20 min

Keitto kiehuu kattilassa, päällä näkyy kokonaisia linssejä

4) Lisää joukkoon kookosmaito sekä loput mausteet ja tarkista maku. Lisää suolaa!

5) Soseuta sauvasekoittimella keitto samettiseksi

Soseutettu keitto kattilassa

Ja sitten ei kun syömään 🙂
Tällä kertaa se päätyi termospulloon ja pääsi retkievääksi Kalkkirantaan hienojen kevättalvimaisemien keskelle.

Kuvassa käsi, joka pitää muovista kuksaa kädessä. Kuksa on täynnä linssikeittoa, taustalla meren jäätä ja saari

Olipa hieno retkipäivä.  Aurinko helli, maisema rauhoitti, kuuma linssikeitto lämmitti ja kahvi kruunasi nautinnon ❤️

BBQ kastike

Valmistin pidemmän kaavan mukaan ribsejä. Pitihän siihen saada mukaan myös omatekemä BBQ kastike.

Tuli sen verran maukasta, että laitetaan päivän kokoomateos muistiin.

Maustepusseja ja pulloja päydällä

Katsotaan mitä on käytettävissä

Ensin kaappien penkomista. Tänään löytyi seuraavia

7dl Pepsi Maxia

1 dl sokeria, ruokosokeriahan se olisi pitänyt olla, mutta ei löytynyt kaapista

1 dl punaviinietikkaa

Mutti-purkki chilimaustettua tomaattimurskaa

4 rkl savuista grillauskastiketta

4 rkl soijaa

2 tähtianista

loraus ketsuppia

1-2 rkl chiliöljyä

½ tl juustokuminaa

3 rlk Poppamiehen RUB maustetta

n. 3 rkl siirappia

3 tl savusuolaa

 

Kaikki kattilaan ja porisemaan pariksi tunniksi. Hämmennellään välillä.

Kastikeainekset kattilassa

Annetaan muhia

Kastike valmistuu kuin itsestään.

Kokki hämmästyi taas itsekin maukkaasta keitoksestaan. Miksihän tätä ei ole tullut tehdyksi aikaisemmin?

Ruokapöydällä etualalla lautasellinen ribsejä taustalla kastikekuppi ja astioita

Valmista tuli

Lämmin päivä houkutteli ulos syömään. Ribsit valmistuivat uunissa.

Kastikeastia pöydällä

Kastiketta

Ribsien lisukkeina oli lanttutikkuja ja salaattia.

Kastiketta jäi vielä seuraavallekin kerralle. Säilyy jääkaapissa hyvinkin 2-3 viikkoa.

Pullollinen kastiketta

Pullollinen kastiketta

Broilerin paistileikkeet

Broilerin paistileikkeitä tarttui mukaan kaupasta.

Jotakin maukasta oli suunnitelmissa ja netin runsaasta ohjekirjosta pääsi tuunaamoon Soppa sivuston Kreikkalaiset paistileikkeet.

Ja näin minä ne tänään tein. Tarvikkeet:

  • broilerin paistileikkeitä
  • voita
  • valkosipulia
  • fetatyyppinen salaattijuusto
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • lehtipersiljaa omasta maasta
  • liraus sitruunamehua
  • suola
  • mustapippuri
  • kermaa
  • lanttua
  • riisiä

Alkuun voi ja murskattu valkosipuli sekaisin. Vajaaseen puolikkaaseen mukaan myös feta, aurinkokuivattu tomaatti ja lehtipersiljasilppu sekä mausteita maun mukaan.

Broilerfileitä en saanut leikattua niin että olisi tasku jäänyt niihin, joten piti vähän muokata. Useimmista tuli rullia, joiden sisällä alkuun tehtyä tahnaa oli.

Broilerin leike täytettynä ja rullalle kierrettynä

Rullalla

Tahna oli muuten oikein hyvän makuista.

Paistoin rullat ja taskut voilla paistinpannussa.

Broilerin rullat paistinpannulla

Pannulla

Pintaan vähän väriä joka puolelle ja lopuksi hautumaan kerman kanssa kannen alle.

Ylijäämätahna valmiiden leikkeiden päällä

Loput tahnat käyttöön

Laitoin loput täytteet vielä leikkeiden päälle.

Lisukkeeksi keitin lanttukuutioita ja riisiä.

Valmis annos lautasella

Annos

Hyvää tuli ja ohje menee jatkoon. Kiitos Soppa!

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi