Onko pöydälläsi vähän jo nuutuneita sitruunoita tai appelsiineja? Niistä voi taikoa kesäkeittiössä mainiota hellepäivän juomaa. Keitä alkuun siirappi sitruunakuorista ja yrteistä. Lisää vesi tai kivennäisvesi. Tarjoile. Helppoa kuin mikä 🙂
Tarvitset:
Pari sitruunaa
Appelsiini
Timjamia pari-kolme oksaa
Sokeria 1/2 dl (oli itselleni vähän liikaa, eli puolet tuosta jatkoon)
Vettä 2dl
Lisäksi:
Kivennäisvettä tai tavallista vettä 1l
jäitä
Valmistus:
1) Pese sitruunat ja kuori ulommainen keltainen osa käyttöön
2) Laita kuoret, vesi ja sokeri sekä timjami kattilaan
3) Keitä n. 5min ja anna jäähtyä
4) Purista sitruunoista ja appelsiinista mehu
5) Yhdistä nesteet ja anna hetken tekeytyä
6) Siivilöi liemi ja lisää vesi ja jääpalat ja nauti