Kokeilevan keittiön sadonkorjuu kokeiluja.
Parvekepuutarhassa kasvaa lukuisia perusyrttejä. Keräsin niitä litran verran satunnaisilla määrillä.
Mukana on basilikaa, lehtipersiljaa, salviaa, mäkimeiramia, timjamia, minttua, korianteria sekä yksi chili.
Yrtit tehosekoittajaan ja pieneksi – melkein tahnaksi.
Sekaan raffinoimatonta suolaa 1/2 kiloa – eli kaikki mitä kaapista löytyi.
Lisää sekoittamista, niin suola ja yrtit sekaantuvat hienoksi.
Kaikki uunipellille ohueksi kerrokseksi. Laitoin alkuun viimein esiin tuleeseen aurinkoon kuivumaan. Päivän päätteksi siirrän sisälle. Saa kuivua muutaman päivän ja sitten vain purkitetaan. Ja nautitaan.
Kuivata voi myös uunissa pienellä lämmöllä. Vaan kuivuuhan tuo itekseenkin tai vaikka saunan lauteilla.
Välimaistelua on jo pitänyt tehdä 😀