Kanan tai broilerin kanssa on aina pähkäilemistä, että ei tee aina samaa ruokaa.
Tällä kertaa piti kokeilla aikaisemmin tuntematonta valmistustapaa. Broileri kuivahtaa helposti, joten oli syytä kokeilla konsteja mehukkuuden säilyttämiseksi.
Ensiksi parvekepuutarhalta kaikki mahdolliset yrtit talteen. Mukaan tuli salviaa, korianteria, persiljaa, rosmariinia, timjamia ainakin. Yrtit saksilla pieneksi silpuksi.
Tuottajan marinoimat ja maustetut kanafileet uunivuokaan ja yrttisilppu päälle. Keittiöstä löytyi parhaat päivänsä nähnyt sitruuna, jonka vielä lisäsin päällimmäisiksi.
Yleensä käytän maustamattomia tuotteita, mutta tällä kertaa saatavuus oli heikompi.
Hieman vuokaa reilumpi pala pergamiinia tai leivinpaperia. Tilkka öljyä päälle ja öljysin koko paperin.
Fileiden päälle nokare voita ja kauniisti pakettiin niin että pergamiini menee hieman myös fileiden alle. Tämän konstin sanotaan ehkäisevän kuivumista.
Uuniin n. 200 astetta. Ja noin puolisen tuntia on hyvä aika. Jos on lihamittari käytössä niin, n. 75 asteessa on melko hyvä lopputuotos.
Annoin hetken vetäytyä.
Lisänä salaattia homejuustomuruilla ja halukkaille myös riisillä.
Päivän juomana raikas ja kuohuva Henkel juoma.
Juomakuva Siipan, muut omia 🙂