Ostin kaupasta ison porsaan fileen. Tapanani on tehdä useampia ruokia kerralla ja pitää ruokamaratonia. Sitten on taas viikolle apetta mitä syö. Saa nopeasti ja on kuitenkin kotiruokaa.
Osa fileestä paistui pihveiksi, osa on vielä jääkaapissa marinoitumassa ja kolmanneksesta tein aasialaisvaikutteista ruokaa tälle päivälle.

Vaihekuvia ei ole, mutta koska ohje oli mainio, niin laitan sen tänne talteen. Alkuperäinen ohje on Hellapoliisin sivulla. Kiitos hälle, joka sen on luonut.

En juuri sävellellyt itse, vaan toistin melkein alkuperäisen ohjeen. Ainoa mitä ei kaapistani löytynyt oli osterikastike sekä kevätsipuli ja pilkoin lisäksi sekaan myös yhden itse kasvattamani chilin. Lisäsin myös puoli purkkia kermaa.
No, aika paljon sitten muutoksia kuitenkin 😀
Muuten sitten ohjeen mukaan:

tilkka öljyä
500 g possun sisäpaistia tai ulkofilettä poikkisyin suikaloituina
2 isoa sipulia ohuina lohkoina
3 kevätsipulinvartta silputtuna
3-4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika suikaleina
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tlk kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa, paista possusuikaleet, lisää sipulit,
kevätsipuli, valkosipuli ja paprika, kääntele minuutin verran.
Lisää joukkoon kalakastike, osterikastike, makea chilikastike ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Ripottele joukkoon tuoretta korianteria.

Possua

Possua

Lisukkeena riisiä. Nuudelit olisivat varmaan toimineet myös hyvin.