Uusi valurautapata pääsi jälleen käyttöön. Moni tuttu ruoka on siinä valmistettuna saanut uutta syvyyttä aromeihin. Tänään kokeiluun pääsi poro.
Valikoimassa oli:
1/2 kg poroa
pekonia
Sipuli
Valkosipulia
porkkanaa
palsternakkaa
kuivattuja suppilovahveroita
kantarellifondia
laakerinlehtiä
timjamia
5d vettä
reilu 1dl kermaa
Hileinen poro puukolla ohuiksi siivuiksi.
Pannulla ruskistin pekonit, poron ja sipulit.
Kaikki pataan ja lisäksi paloitellut porkkana ja palsternakka.
Vesi ja mausteet sekä kerma sekaan ja koko komeus uuniin hautumaan.
n. 170 astetta ja pari tuntia tai vaikka enemmänkin jos asteita vähentää.
Seurataan nesteen haihtumista ja tarvittaessa lisätään.
Pata pöytään ja lisäksi juursmuusia. Tänään se syntyi lantusta, palsternakasta ja perunasta.
Valmis annos 🙂
Vastaa